El Reial Madrid descompte un partit més en la lluita pel títol de Lliga. Els de Zinedine Zidane s’han imposat al Leganés (2-4) però no han aconseguit deixar la porteria a zero, encaixant dos gols consecutius. El doblet d’Álvaro Morata posa en valor el seu paper com a davanter centre titular de l'equip.

Revolució a l’onze

La victòria del Barça contra el Sevilla no deixava opció. El Madrid començaven la jornada segon i Zidane buscava recuperar el liderat amb el fons d’armari. Cristiano Ronaldo, Toni Kroos i Gareth Bale veien el partit des de casa i entraven nou cares noves respecte l’alineació contra l’Alabès.

Marco Asensio ha tornat a demostrar que és una de les promeses més fermes del futbol espanyol. El jove balear ha jugat i ha fet jugar el Madrid des de la banda esquerra. James Rodríguez ha aprofitat una gran jugada individual d’Asensio per fer el primer gol del partit a porteria buida. Només s’havien jugat 14 minuts i els de Zidane ja anaven per davant.

Álvaro Morata, davanter condemnat a l’ostracisme pel permanent protagonisme de la BBC (davantera formada per Bale, Benzema i Cristiano) ha aprofitat el partit de Butarque per reivindicar-se com una alternativa útil en aquest últim tram de temporada. Amb un cop de cap a la sortida d’un córner, Morata ha fet el 2-0. En la jugada següent, el davanter ha tornat a fer més gran la ferida. 3-0 gràcies a una genial passada de Mateo Kovacic. I només s’havien jugat 22 minuts.

Madrid bipolar

La jornada semblava vista per a sentència. El Madrid no patia en defensa i creava perill en atac en totes i cada una de les jugades. La golejada era inevitable. Però el futbol ha tornat a posar en evidència la irregularitat dels de Zidane, capaços d’oferir versions oposades en un mateix partit.

Gabriel Pires ha aprofitat un mal refús de Sergio Ramos per empènyer la pilota a gol i dos minuts més tard, en un córner, Luciano ha fet el mateix. El Leganés tornava a la vida gràcies a dues errades puntuals. Començava un nou partit, amb l’estadi de Butarque valorant un premi de donava pràcticament per perdut.

El descans ha donat pas a la millor cara del Madrid: demolidora i letal. L’equip només ha necessitat una falta lateral per provocar un autogol del Leganés, del central Mantovani. 2-4 amb tota la segona part per davant. El Leganés atacava més amb el cor que amb el cap però no tenia ocasions clares per inquietar la porteria de Keylor Navas. Zidane ha aprofitat els minuts per començar a pensar en el derbi madrileny contr l'Atlètic de dissabte, repartint esforços.

El Madrid ha aconseguit superar els moments de dubtes posteriors al 2-3 per acabar imposant-se amb claredat, còmode al terreny de joc. Tres punts més i una jornada menys perquè el Barça li retalli distàncies.