El Manchester United i el Liverpool s'han repartit els punts en un partit molt renyit que ha estat a l'altura de les expectatives. Els de Mourinho i Klopp, respectivament, han brindat un partit que ho ha tingut tot: joc, ocasions, polèmica, intensitat i, sobretot, emoció.

La primera meitat del partit ha tingut el guió que acostumen a plantejar els equips de Mourinho. El portuguès cedeix la pilota als seus rivals i els regala una possessió estèril que no té conseqüències a nivell d’ocasions. El Liverpool ha dominat l’esfèric; el United, el partit. El conjunt de Manchester no ha patit en cap moment mentre que Klopp veia com els seus patien contraatacs molt perillosos que fregaven la primera diana de la tarda a Old Trafford.

Còmic i absurd penal de Pogba

Al ritme d’un Henrikh Mkhitaryan cada cop més connectat amb l’equip i un Ibrahimovic més encertat en els moviments que en la definició, el Manchester United podria haver marxat al descans amb un lleuger avantatge si l’efectivitat dels Red Devils hagués estat mínimament superior.

A més, Paul Pogba ha comès un penal força absurd al tocar la pilota amb la mà dins la seva pròpia àrea en un gest més que demostra que el rendiment del francès no és l’esperat. James Milner no ha perdonat des dels 11 metres i al minut 25 el Liverpool ja manava al marcador. I la inspiració de Mignolet en un mà a mà amb Mkhitaryan i la consistència dels del carismàtic entrenador Jürgen Klopp ha provocat que s’arribés al descans amb el mateix resultat.

Coutinho deixa enrere la lesió i torna millor que mai

A la represa el Liverpool ha pagat amb la mateixa moneda al Manchester i ha passat d’anar a buscar el joc ofensiu a replegar-se i jugar al contraatac. El United necessitava un gol i és per això que ha assetjat als visitants durant bona part dels segons 45 minuts, però l’efectivitat dels locals no ha anat en augment i l’alta possessió de la pilota no s’ha traduït en res més.

Tot i el patiment Red durant bona part dels últims instants del partit, els visitants també podrien haver sentenciat el matx amb alguna jugada ràpida, sobretot quan Coutinho ha entrat al terreny de joc. El jugador brasiler ja està recuperat de la seva lesió i, des de la banqueta, ha ajudat el seu equip aportant una de les seves millors versions. Ell ha tingut part de la culpa que el Liverpool deixés de patir fins al minut 80.

Ibrahimovic sempre acaba apareixent

Però el United ha tirat d’orgull. Els de Mourinho encadenaven 9 partits guanyats i 15 sense perdre i no estaven disposats a trencar les ratxes positives. Com a mínim la segona. En una jugada embolicada, Rooney ha centrat una pilota que ha recollit Fellaini; la rematada s’ha estavellat al pal, però Valencia ha aprofitat el rebot per assistir a Ibrahimovic. I el suec, el de sempre, no ha perdonat, establint un 1-1 al marcador que acabaria essent definitiu. La diana hauria d'haver estat anul·lada, doncs al principi de la jugada hi havia fora de joc clar del lateral dret del United.

Al final, Manchester United i Liverpool s’han repartit els punts en un matx molt renyit. Els de Mourinho han tingut les ocasions més clares i es podrien haver endut alguna cosa més, però d’altra banda el Liverpool també ha pogut sentenciar el partit quan l’estava guanyant i, per tant, l’empat és el resultat que més s’adequa al que s’ha vist a Old Trafford.