Després que l''Agència Tributària hagi conclòs la seva investigació fiscal sobre el frau de Cristiano Ronaldo dies abans que prescrigui una part del cas, avui El Mundo treu a la llum que Hisenda no es creu el jugador del Reial Madrid i té clar que hauria defraudat de mala fe prop de 15 milions d'euros entre el 2011 i el 2014 a través de societats amb estructures opaques per evadir impostos.

Hisenda deixa així poc marge de temps a la Fiscalia, que acaba de rebre la denúncia, i que només té fins el 30 de juny per examinar la informació i si, finalment, acusa Ronaldo de frau fiscal. En cas que la resposta fos afirmativa, la pena podria comportar penes de presó pel futbolista, concretament d'entre 2 i 6 anys segons els tècnics del Ministeri.

Ara bé. Si Ronaldo reconeix els fets i salda les quotes defraudades en un termini de dos mesos, el jutge podria reduir la pena de presó a la meitat o fins a la quarta part per cada delicte fiscal.

Dos anys d'inspecció

La inspecció a Ronaldo va començar el desembre del 2015, abans que comencessin a sortir totes les informacions de Football Leaks, amb documentació sobre jugadors i agents de qui es tenia indicis que podien ocultar ingressos en paradisos fiscals.

La seva condició de no resident li hauria donat avantatges fiscals per la Llei Beckham, que habilitava els professionals estrangers que vivien a Espanya a declarar com a no residents i tributar un 24,75%, mentre que els residents ho feien amb un 48%.

El jugador del Reial Madrid hauria inclòs les seves declaracions de la renda com a no resident de 75 milions d'euros que va ingressar com a drets d'imatge entre el 2009 i el 2015. Segons la normativa del Tribunal Suprem, des del 2008 qui s'acull a aquest règim fiscal té l'obligació d'incloure a la seva declaració totes les rendes de feina generades a tot el món. Però Ronaldo no ho hauria fet així i hauria decidit que els ingressos generats a l'exterior no els havia d'incloure.