La ciclista catalana Helena Casas i la basca Tania Calvo han aconseguit arribar al graó més alt del podi a la Copa del Món 2016/17 de ciclisme disputada a Glasgow. El velòdrom Sir Chris Hoy ha vist com les ciclistes que representaven la selecció espanyola han superat a la final de la prova de velocitat per equips al duet xinès.

La victòria de Casas i Calvo ha suposat una revenja de la passada cita Olímpica a Rio de Janeiro quan van caure eliminades en la mateixa prova per una altra parella xinesa, que a més també van marcar el rècord mundial i van ser campiones olímpiques. Les espanyoles aleshores van quedar setenes i aquest cop han guanyat. El temps també ha estat millor i han aturat el cronòmetre en 33,351 segons que han valgut un or.

La gran recta final

El duet format per Casas i Calvo afegeixen els seus nous èxits a la plata aconseguida el mes passat a Saint Quentin-en-Yvelines (França) en el Campionat d'Europa de ciclisme en pista. Unes distincions que van en augment i s'afegeixen a un gran final d'any.