El Manchester United suma un punt en la seva visita al Manchester City tot i jugar els últims minuts amb un jugador menys per l'expulsió de Marouane Fellaini. L'empat sense gols, en un partit molt poc lluït, ho deixa tot igual en la lluita per entrar a la Champions League de la temporada vinent.

Espectadors de luxe

City contra United. Pep Guardiola contra José Mourinho. L'Etihad Stadium era l'escenari del 174è derbi de Manchester. Un partit descafeïnat per la mala temporada dels dos equips, despenjats en la cursa pel títol de Lliga i amb l'únic al·licient de la Champions per seguir guanyant partits.

El Manchester City arribava al partit quart, amb 64 punts i el Manchester United, cinquè, amb 63. El punt li valia als de Pep Guardiola per acabar la Lliga depenent d'ells mateixos.

El partit ha estat tot el contrari del que va ser el de la primera volta. A Old Trafford, els dos equips van donar una exhibició, cadascú en el seu joc. El City va dominar amb la pilota i l'United va pressionar amb futbol directe. Avui, a l'Etihad, ha estat ben diferent. La primera meitat ha decebut a tothom. Guardiola volia la pilota però no tenia arguments per fer mal a un Mourinho que es limitava a defensar sense proposar. I quan ho aconseguia apareixia el porter David de Gea per mantenir el 0-0.

Sense canvis

El ritme del partit s'ha animat per fer bo el preu de l'entrada. L'acumulació de talent sobre la gespa era inversament proporcional a l'espectacle que oferien. Les càmeres buscaven David Silva, Leroy Sané i Kevin de Bruyne demanant un cop de geni per sacsejar el partit.

El City seguia tenint la pilota però l'United no patia en defensa, amb dues línies molt juntes i l'armeni Henrikh Mkhitaryan com a únic davanter. El plantejament de Mourinho era arribar als últims minuts amb opcions de guanyar i ho ha aconseguit. El partit ha entrat als últims minuts amb el 0-0, marcat per la lesió muscular de Claudio Bravo, exporter del Barça.

Marouane Fellaini li ha complicat la vida als 'red devils'. El migcampista s'ha autoexpulsat per un absurd cop de cap sobre Agüero deixant el seu equip amb un home menys en el tram decisiu. A més, Guardiola ha fet entrar Gabriel Jesús, el jove davanter brasiler que tornava d'una lesió, per intentar sumar els tres punts.

La vermella de Fellaini ha accentuat encara més la vessant defensiva de l'United. Els nou futbolistes defensaven, literalment, davant l'àrea de De Gea. Tot i això, Jesús ha estat capaç de fer l'1-0 però l'àrbitre l'ha encertat en anul·lar-lo per fora de joc. Al final, com era d'esperar, el 0-0 no s'ha mogut i ho deixa tot igual, amb una jornada menys pel final de la Premier League.