El Barça ha aconseguit sumar tres punts valuosos a Granada per mantenir el ritme del Reial Madrid a la Lliga (1-4). Luis Suárez s'ha erigit com el líder de l'equip en la nit que Neymar Jr ha arribat a la xifra rodona de 100 gols amb el Barça. La mala notícia, la lesió al genoll de Rafinha.

Messi marca el canvi

La baixa de Leo Messi per acumulació de targetes ha obligat a Luis Enrique a tornar al tradicional 4-3-3. Un esquema amb canvis. I és que André Gomes ha començat enganxat a la banda dreta i Rafinha s’ha vestit d’Andrés Iniesta, que tornava a començar un partit des de la banqueta.

L’equip era conscient que no podia especular amb el partit després de la victòria del Reial Madrid. La necessitat ha estat el motor més eficient d’un Barça que ha aconseguit sotmetre el Granada en el tram inicial. Els andalusos, amb un plantejament conservador basat en una línia de cinc defenses, deixaven molts espais, sobretot a l’esquena de la seva línia de mitjos. Amb metres, Neymar i Luis Suárez han pogut córrer. Sense Messi, el brasiler se sap encara més determinant.

El gol semblava qüestió de temps quan una lesió ha modificat el guió. Rafinha ha demanat el canvi per molèsties al genoll dret i Luis Enrique ha fet entrar Paco Alcácer, per situar-lo a la banda i endarrerir Gomes. Oportunitat per reivindicar-se d’un Alcácer que ha entrat al camp amb la millor de les actituds. El Barça ha sabut reajustar les seves peces per seguir tancant el Granada. Amb Luis Suárez carregant-se l’equip a l’esquena.

Suárez és Messi

El 9 ha fet de 10. Suárez ha estat el líder del Barça. Era el primer jugador a començar la pressió i la primera solució en atac. Els companys se’l creuen i ell ha demostrat estar plenament capacitat per assumir responsabilitats. Al minut 23, amb una vaselina amb l’exterior de la bota des de la frontal de l’àrea, ha fet tremolar el travesser de la porteria d’Ochoa, el millor del Granada.

Suárez no s’ha donat per vençut i ho ha seguit intentant, després que l’àrbitre li negués un clar penal. Dues ocasions desaprofitades. Però a la tercera no ha fallat. Una altra vaselina, aprofitant una assistència de 40 metres de Jordi Alba. El Barça desfeia l’empat amb dos tocs, exhibint alternatives al joc de possessió. El 0-1, just abans del descans, suposava un cop a les aspiracions del Granada d’arribar al final amb opcions de puntuar.

El Barça no ha sabut conviure amb l’avantatge i s’ha ensorrat per culpa d’una pèrdua al mig del camp. El joc directe del Granada ha trobat el premi amb una carrera de Boga en la primera aproximació a la porteria de Ter Stegen. 1-1 i a l’equip li tornava a tocar remar. Tenia 40 minuts al davant. Però Alcácer s’ha encarregat d’estalviar el patiment, aprofitant una gran assistència de Suárez.

Neymar suma 100

El Barça ja estava sobre avís. Tornava a tenir els tres punts al sarró i s’ha afanyat a matar el partit. El Granada no tenia alternativa i avançava línies, exposant-se en defensa. Neymar ha aprofitat la decisió dels andalusos per deixar jugades individuals pel record. Sempre punyent, amb diagonals cap a dins i sent un maldecap pel lateral.

L’expulsió d’Uche Agbo per dues targetes consecutives ha acabat de desnivellar la balança. El Barça ha trobat el camí del tercer gol gràcies a Rakitic, amb un xut que ha desviat un defensa. Amb el Granada partit, Carles Aleñá ha debutat a la Lliga i  Alcácer li ha regalat el quart a Neymar amb una centrada al segon pal. El gol, anecdòtic, converteix Neymar en golejador centenari amb el Barça. 25 anys, gairebé quatre temporades al Camp Nou i 100 gols. Uns números que espanten.