El Girona ha perdut per la mínima (1-0) en un partit contra un rival directe per a la permanència la propera temporada, el Getafe. Un gol de Gaku quan faltava menys d'un quart d'hora per al final del matx ha decantat la balança a favor dels interessos madrilenys.

Tots dos equips, que aquesta passada temporada van pujar de Segona a Primera Divisió, es tornaven a veure les cares, ja com a conjunts de la màxima categoria del futbol espanyol. D'aquesta manera, els entrenadors Pepe Bordalás i Pablo Machín han posat sobre un deteriorat terreny de joc les seves intencions con les línies de joc molt juntes i buscant el joc directe per trobar l'esquena del rival con la mobilitat dels davanters.

Amb alternatives en el domini, s'ha jugat en uns 20 metres del camp, amb línies defensives molt avançades, perquè la inspiració dels creadors de joc passés a un segon pla, amb passades curtes i recolzaments.

Un error marca la diferencia

El Girona era més perseverant en les seves aproximacions a l'àrea del Getafe, però sense causar excessius problemes a Guaita, excepte en el minut 31 per una rematada de voleia de Benítez que s'ha anat fora per poc.

La segona meitat ha presentat idèntics arguments fins que en el 57 Álvaro ha buscat a Molina en la desmarcada per aquest disparar i fer lluir-se a Iraizoz. Es seguia jugant en poc metres i Machín ha aprofitat en el 61 per canviar tot l'equip menys a Iraizoz.

Bordalás ha han esglaonant els canvis amb la finalitat de concedir minuts a tots, i més en un partit de pretemporada, on predominen les proves de cara l'imminent curs. Aquest conjunt de canvis tampoc ha millorat l'espectacle, sempre fidel al patró de joc de tots dos tècnics.

Quan tot semblava indicar que el matx finalitzaría amb empat a 0, una pilota robada pel japonès Gaku en el minut 78 ha valgut perquè es fabriqués el gol del Getafe. Això ha produït que el Girona anés a per l'empat amb una mica més de decisió per obrir una mica mes línies, però el Getafe ha aguantat bé fins al final per certificar l'1-0.