El Girona ha acabat la pretemporada de la millor manera possible. Victòria sòlida contra el Manchester City (1-0) i convenciment de la graderia de Montilivi. El 41è Trofeu Costa Brava s'ha quedat a casa i les estrelles del conjunt de Pep Guardiola tornaran a Anglaterra sense títol.

Els de Pablo Machín s'han mostrat molt sòlids darrere, com ja és habitual, i han sabut aprofitar l'ocasió de marcar gràcies a un atent Portu al minut 14 de partit. Ni Gabriel Jesús, ni Silva, ni Sané, ni cap dels homes de Pep Guardiola ha pogut batre un Girona crescut.

Al City li ha faltat fluïdesa en el joc i ha trobat a faltar el ritme d'un partit oficial. Valentia, solidesa defensiva, fluïdesa en la circulació al centre del camp i més encert en els últims metres que en els set partits previs al d'avui, ha estat la clau d'un Girona creixent.

Davant un escenari ideal (Montilivi estrenava avui gespa i una nova grada) davant de 10.235 espectadors, el Girona ha sortit victoriós. La tranquil·litat proporcionada pel 3-5-2 gironí i la defensa ha permès que, malgrat algunes fases de domini anglès, el Girona s'hagi sentit relativament còmode fins al tram final del partit, quan el City s'ha bolcat a l'atac. Els de Guardiola ho han intentat fins a l'últim minut, però l'empat no ha arribat i el Girona s'ha alçat amb el trofeu.

Final de pretemporada immillorable per a un Girona que aquesta setmana debutarà a Primera Divisió. El dissabte a partir de les 20.45h el conjunt gironí rebrà l'Atlètic de Madrid a Montilivi per seguir fent història, ara a la màxima categoria del futbol espanyol. El Manchester City torna a Anglaterra amb la ment posada en seguir guanyant a la segona jornada de la Premier League.