El Reial Madrid ha necessitat un gol de Cristiano Ronaldo a les acaballes del partit per sumar els tres punts contra el Getafe (1-2). Amb la victòria, el Madrid segueix connectat a la Lliga.

Un Madrid ‘B’

Zinedine Zidane ha aconseguit superar el temible ‘virus FIFA’ a base de canvis. Uns per lesió i uns altres per rotacions. En total, cinc suplents entraven a l’onze inicial: Kiko Casilla, Achraf, Nacho, Llorente i Lucas. Tot i això seguien jugadors com Cristiano Ronaldo, Benzema o Asensio. El Madrid presentava un equip de garanties per afrontar un partit més complicat del que indicava el cartell.

El Getafe ha estat una de les sorpreses (positives) en aquest inici de temporada. Amb una plantilla gairebé nova, els madrilenys han aconseguit sumar punts, tot i un calendari poc benèvol. L’arribada del Madrid motivava a un públic que avui sí omplia les graderies del Coliseum Alfonso Pérez. Un derbi sempre és un derbi.

Els papers estaven repartits des que els dos equips esperaven al túnel de vestidors. Al Madrid li tocava interpretar el protagonista de la pel·lícula. I el Getafe tenia un rol secundari, esperant, seriós, aprofitar la seva oportunitat a l’ombra.

Benzema és un ‘9’

La primera part ha servit per justificar una de les passions de Zidane. I és que Karim Benzema ha tornat a lluir-se. És el millor soci de Cristiano Ronaldo i avui ha demostrat que també pot mirar cap a porteria.

Al Madrid li pesaven les cames. La pilota no rodava i els jugadors no es trobaven, sobretot al camp contrari. Les ocasions arribaven amb comptagotes. I quan arribaven, Vicente Guaita, porter del Getafe, apareixia per mantenir el 0-0. Ronaldo ha tingut la més clara en un xut ajustat al pal que ha desviat Guaita.

El Getafe ha anat celebrant cada minut que esgarrapava al marcador com una petita conquesta. I així ha arribat a la mitja hora de joc, neutralitzant l’atac dels blancs i corrent, com podia, al contracop. Fins que s’ha disparat al peu.

El Madrid ha convertit una falta en contra en el primer gol del partit. El Getafe ha fallat de manera incomprensible per regalar-li a Benzema una pilota amb espai per córrer. El francès, més àgil i ràpid, ha entrat a l’àrea per superar Guaita amb un xut creuat. 0-1 abans de la mitja part.

Un gol ho canvia tot

El Getafe ha marxat al descans amb la sensació d’haver perdut allò que tant li havia costat guanyar. Els de Zidane han tornat del vestidor amb ganes de lligar els tres punts però s’han trobat amb una sorpresa. Jorge Molina ha caçat una centrada lateral de Portillo per fer l’empat.

El partit ha canviat com un mitjó. I el Madrid començava a patir en defensa. Un escenari inimaginable. Han entrat Isco i Theo Hernández per inclinar el camp i evitar que el Barça seguís allunyant-se. Cristiano, a un pam de la línia de gol ha enviat la pilota fora i l’àrbitre li ha anul·lat a Theo l’1-2 per fora de joc.

El Madrid despertava i es jugava el partit en 15 minuts. Tot o res. Perquè un empat era una derrota. El Getafe, en una demostració de maduresa, no ha renunciat a l'atac. Però això no ha estat suficient.

Ronaldo ha tornat a salvar el Madrid. Isco ha vist un espai a l’esquena de la defensa per llançar una pilota mil·limètrica. El davanter portugués, sense controlar-la i després de deixar-la botar, ha fet l’1-2 amb un xut impossible per a Guaita. La celebració de tota la banqueta ha estat simptomàtica. I és que el primer gol del ‘7’ blanc a la Lliga val molt més que tres punts.