La selecció francesa ha superat Irlanda gràcies a dos gols d'Antoine Griezmann per avançar cap als quarts de final. Els de Deschamps han capgirat el marcador en una gran segona part després que els irlandesos s'avancessin al marcador amb un gol de penal als primers minuts de partit. El rival dels francesos sortirà de l'encreuament entre Anglaterra i Islàndia.

Robbie Bardy va sembrar tots els dubtes del món als seguidors francesos que es van reunir a l'Estadi de l'Olympique de Lió. L'heroi de la classificació d'Irlanda per a vuitens ha transformat el penal que, innocentment, ha comès Paul Pogba sobre Shane Long.

El gol, el més ràpid d'aquesta Eurocopa i el segon a la història del torneig. França s'ha trobat amb un panorama que no tenia ni molt menys previst, davant d'una selecció com la irlandesa que es caracteritza per una sòlida i compacta defensa.

Deschamps va sortir amb l'onze de gala i amb el que va començar el torneig i les sensacions no van ser bones. El seleccionador francès ha hagut de recórrer a la banqueta per fer entrar Kingsley Coman a la mitja part.

França li ha canviat la cara al partit i Antoine Griezmann ha estat el millor dels maquillatges. El davanter de l'Atlètic de Madrid ha estat decisiu quan la por i els nervis sobrevolaven la selecció francesa. Griezmann ha connectat un cop de cap dins de l'àrea per posar la primera pedra de la remuntada.

França ha empatat però no ha vist saciada la seva fam. Tenia el rival entre les cordes i ho ha aprofitat, una altra vegada, Griezmann. En una jugada col·lectiva per emmarcar, una deixada d'Olivier Giroud ha deixat sol al davanter matalasser que no ha perdonat davant el porter.

Remuntada aconseguida i encara quedaven gairebé 30 minuts al davant. L'expulsió amb vermella directa de l'irlandès Duffy ha ajudat que el camp s'inclinés cap a la banda irlandesa i només la falta d'encert dels francesos ha fet que les diferències no es plasmessin al marcador final.

Alemanya ensenya les urpes (3-0)

La selecció alemanya ha passat per sobre d’Eslovàquia com una piconadora i ha enviat un missatge a tots els aspirants al títol d’aquesta Eurocopa. La golejada per tres gols a zero, tot i fallar un penal, és tota una declaració d’intencions d’un equip que ja espera rival als quarts de final (Itàlia o Espanya).

Els alemanys han ofert la millor cara des que va començar el torneig, portant la iniciativa del joc sense donar ni una possibilitat a Eslovàquia. Liderada per un Julien Draxler estel·lar, Alemanya ha trobat el camí del gol ben d’hora. El central del Bayern Jérome Boateng ha aprofitat un mal refús d’un córner per desfer l’empat inicial.

Cinc minuts després, el defensa eslovac Martin Skrtel ha comès un penal sobre Thomas Müller però Mesut Özil l’ha fallat. El setge alemany ha continuat i Mario Gómez, davanter centre, ha fet pujar el 2-0 al marcador. Draxler, després d’una gran jugada individual, li ha servit el gol en safata a Gómez que només ha hagut d’empènyer la pilota.

El partit ha baixat de pulsacions i Alemanya, amb la classificació a la butxaca per la incompareixença d’Eslovàquia, s’ha dedicat a dosificar esforços. Tot i això, Draxler encara ha tingut temps per completar el seu gran partit amb un gol, al aprofitar una pilota morta dins de l’àrea petita.