Roger Federer es va classificar per a les semifinals del Masters 1.000 de Miami, la tercera d'aquest any per al suís, en derrotar per 6-2, 3-6 i 7-6 (6) el txec Tomas Berdych, que va disposar de dues boles de partit.

El suís s'enfrontarà en la penúltima ronda a l'australià Nick Kyrgios (12), que va derrotar el jove tennista alemany Alexander Zverev (16) per 6-4, 7-6 (9) i 6-3.

L'exnúmero u del món i sisè en l'actualitat va ampliar així el seu compte particular amb el txec (14), amb què, amb el triomf d'avui, té un balanç de 18 victòries en 24 partits, 7 de manera consecutiva.

El campió de l'Open d'Austràlia i el Masters 1.000 d'Indian Wells només ha perdut un partit aquest any i és el tennista més en forma del circuit. A la pista central de Crandon Park el guanyador a Miami el 2005 i el 2006 va tornar a donar mostres d'això i va superar Berdych en el primer set per un clar 6-2 després de trencar-li el servei en el primer i el setè joc.

El 14 del món, que aquest any ja va assolir les semifinals en el torneig de Doha i Rotterdam, es va recuperar en el segon set i, després de tenir una bola per posar-se 0-2, va aconseguir finalment el break en el vuitè i va igualar el partit en el següent joc amb un 3-6.

Després de perdre el primer set en el torneig, Federer va tornar a prendre la iniciativa en el marcador amb una ruptura en el sisè joc (4-2), encara que Berdych va empatar el xoc en trencar-li el servei amb un joc en blanc. Finalment, Federer va aconseguir la victòria en el desempat, gràcies a tres serveis directes que el van ajudar a contrarestar les dues boles de partit de què va disposar el txec.