Pau Capell i la seva bandera estelada han estat els protagonistes en la primera prova de l'Ultra Trail Mont Blanc (UTMB). El corredor de muntanya s'ha imposat a la Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS), una cursa de 119 quilòmetres i 7.250 metres de desnivell. Abans de creuar la línia de meta ha celebrat la victòria mostrant una estelada.

Ha completat la cursa amb un temps de 14 hores, 45 minuts i 44 segons. Un nou any amb victòria catalana després de la victòria de Pau Bartoló el 2015. La meta situada a Chamonix ha estat el punt perquè Capell mostrés la bandera estelada davant tots els aficionats que han presenciat l'arribada a la població dels Alps francesos. Un fet no tan insòlit ja que els esportistes catalans són habituals en aquest tipus de curses i destaquen pels seus bons resultats.

Uns 1.600 corredors que van iniciar la cursa i que comptaven amb un gran nombre de catalans. Pau Capell, destacat durant tota la cursa, va liderar un grup de tres que va deixar després del quilòmetre 51. Gran part de la cursa en solitari i victòria final amb gairebé trenta minuts d'avantatge respecte el segon classificat.