L'Espanyol no ha pogut guanyar en la seva visita a Nàpols (2-0), en l'últim partit de pretemporada dels blanc-i-blaus i alhora el més exigent, a causa dels gols de Mertens i Albiol.

Tot i ser el partit de presentació del Nàpols davant la seva afició, l'estadi de San Paolo no ha presentat una gran entrada, amb molts espais buits en diferents zones del camp. En canvi, les alineacions sí que han estat de gala, amb Diop un altre cop ocupant la posició de central. També ha tornat a repetir Adrià López com a porter titular, després que Pau i Diego López encara no estiguin a disposició de Quique Sánchez Flores.

El Nàpols ha començat fort, amb ganes d'agradar-se davant el seu públic. Amb un joc molt directe fins al punt que ja en el minut cinc l'àrbitre ha anul·lat un gol de Lorenzo Insigne per fora de joc. A mesura que han avançat els minuts, el duel s'ha anat calmant, amb possessions més llargues per als locals, i amb un Espanyol aferrant-se a la velocitat i els contracops dels seus davanters. Tot i així, la gran ocasió del conjunt blanc-i-blau ha vingut a través d'un cop de cap de Gerard Moreno, després d'un gran servei de córner, que ha marxat fregant el pal.

Una genialitat de Mertens

Davant aquest escenari, el Nàpols ha posat una marxa més, i poc a poc ha anat fent-se amo i senyor del partit. Però el primer gol no ha arribat fins passada la mitja hora de joc quan Mertens, amb un magnífic i imparable llançament de falta des de la frontal de l'àrea, ha establert l'1-0. L'Espanyol, per la seva banda, ha deixat jugar al conjunt italià, sense pressionar la seva sortida de pilota.

A la segona meitat Quique ha mogut la banqueta donant entrada a Melendo i Granero per intentar controlar el mig del camp. Però el protagonista ha estat Albiol, autor del segon gol després de rematar, tot sol, un servei de cantonada al fons de la xarxa. Als minuts finals el Nàpols ha pogut ampliar distàncies al marcador amb dos xuts, un d’ells en fora de joc.

Amb aquest resultat, l'Espanyol tanca una pretemporada de més a menys, amb un balanç de 3 victòries, 2 empats i 1 derrota. Ara caldrà polir diferents aspectes, i esperar més reforços, per arribar en bon estat de forma al debut a LaLiga davant el Sevilla.

Una visita especial

De ben segur que, per a la parròquia perica, tornar a veure a l'Espanyol a San Paolo ha estat especial. Va ser l'últim estadi on va jugar l’enyorat Dani Jarque que, dies després d'aquell partit, va morir per culpa d'un atac de cor. El capità blanc-i-blau va deixar una empremta molt important al club, pel pes que tenia en l'equip i l'afició.

Tant va ser el dol de la seva pèrdua que, actualment, la ciutat esportiva del club porta el seu nom, i en els partits que es disputen a l'RCDE Stadium, sempre al llarg del minut 21 -el dorsal que duia Jarque- el públic aplaudeix allargant la seva llegenda vuit anys després.