Pas endavant de l’Espanyol. Els blanc-i-blaus, molt efectius en atac però tremolosos en defensa, sumen una victòria de mèrit contra la UD Las Palmas a l’RCDE Stadium (4-3). Els gols de David López, Gerard Moreno, Pablo Piatti i José Manuel Jurado valen tres punts d’or per entrar de ple en la lluita per Europa.

Una gran ocasió

Repte per a Quique Sánchez Flores. La UD Las Palmas arribava a Cornellà com un dels equips que més i millor juga a futbol. El gust per la possessió dels canaris significava una prova per calibrar en quin punt es troba l’equip, després de perdre en l’última jornada contra el Vila-real (2-0).

Quique ha sacsejat l’alineació per modificar el sistema. L’equip ha sortit amb un 4-1-4-1, fiant-li el pivot defensiu a David López i la punta d’atac a Felipe Caicedo. Amb Piatti i Jurado a les bandes, l’objectiu era no patir en defensa i aprofitar les sortides al contracop, explotant els espais a l’esquena dels canaris. El pla ha trobat premi abans d’hora.

En la primera jugada d’atac, en el primer minut de partit, l’Espanyol ha cantat gol. David López ha aprofitat un córner llençat per Javi López per fer l’1-0 amb un cop de cap acadèmic. El gol no ha modificat un guió de partit que semblava escrit. Las Palmas tindria la pilota i l’Espanyol, un dels millors equips en defensa, jugaria a fer rendibles les seves errades.

Falla Diego López

Els blanc-i-blaus cedien la iniciativa del joc i es tancaven en camp propi, basculant d’una banda a l'altra sense patir. L’equip tenia les idees molt clares i Gerard Moreno, al contracop, ha estat a punt de fer el 2-0. Curiosament , Las Palmas ha fet el gol de l’empat en la següent jugada gràcies a una errada del porter Diego López. El gallec s’ha convertit en humà per un dia i després de moltes nits de glòria, salvant punts, ha quedat assenyalat per un xut llunyà de Mauricio Lemos. El bot de la pilota li ha jugat una mala passada. El partit tornava a començar.

L’1-1 ha provocat els millors minuts de Las Palmas. Els canaris han encadenat diverses jugades de mèrit en atac, donant mostres del talent de futbolistes com Halilovic, Boateng, Jesé o Viera. Tot i això, l’Espanyol ha estat capaç de resistir per tornar a avançar-se. Abans del descans, aprofitant una errada en la sortida de pilota, els blanc-i-blaus han trobat els espais.

Piatti ha vist la desmarcada de Moreno a dins de l’àrea i el davanter, en estat de gràcia, ha fet el 2-1 amb la cama esquerra. Màxima efectivitat en les dues ocasions més clares.

Tornar a començar

El descans no ha canviat res però Las Palmas s’ha aprofitat d’una pilota aturada per empatar, una altra vegada, el partit. Una centrada de Viera ha acabat al cap de Lemos perquè aquest fes el seu segon gol. 2-2.

L’Espanyol seguia creant molt més perill amb menys possessió i això Las Palmas ho sabia. Amb una pilotada llarga ha arribat el 3-2. Felipe Caicedo, donant mostres d’haver recuperat la condició física, s’ha imposat en la carrera al central canari per encarar el porter Lizoain, que l’ha fet caure. Penal i targeta groga, tot i que era una expulsió com una casa. Piatti s’ha fet càrrec de la pilota per avançar, per tercera vegada, l’Espanyol en el marcador. Quedaven gairebé 40 minuts de partit i ja s’havien vist cinc gols.  Les sensacions, tot i la petita diferència, eren oposades.

Las Palmas jugava per inèrcia i l’Espanyol per convenciment. Els de Quique se sentien molt còmodes i així han trobat el camí del quart. Una altra vegada al contracop. Una passada filtrada de Gerard cap a Jurado ha deixat el migcampista sol davant Lizoain i no ha fallat. Pilota rassa, enganxada al pal per sentenciar el partit.

Las Palmas ha animat els últims minuts gràcies a Halilovic. L’exjugador del Barça s’ha inventat una jugada per regalar-li el 4-3 a Mateo Garcia. Faltaven sis minuts pel final i els blanc-i-blaus veien com se’ls hi complicava un resultat que ja tenien coll avall. Tot i els dubtes, l’equip s’ha mantingut de peu.

Amb la victòria, l’Espanyol suma 39 punts a falta d’onze jornades pel final de Lliga. Els de Quique se situen, amb un partit més, a només dos punts del setè, l’Athletic Club, que aquest diumenge visita Anoeta per jugar contra la Reial Societat (12:00 hores).