Malgrat el patiment final, l'Espanyol ha obtingut els tres primers punts a la Lliga Santander després d'imposar-se al Celta (2-1) gràcies a una gran primera meitat on han marcat Gerard Moreno i Piatti. El gol de Pione Sisto en els segons quaranta-cinc minuts ha posat emoció al partit encara que el marcador ja no s'ha mogut.

Quique Sánchez Flores s'ha mostrat fidel als seus principis, encara que amb un canvi significatiu en relació amb el passat partit en el Camp Nou. Sergi Darder ha tornat a ocupar el doble pivot al costat de Javi Fuego -la seva posició natural- per donar entrada a Jurado, que en algunes fases ha actuat de mitjapunta. Amb això, l'equip ha guanyat velocitat a dalt, mostrant una vessant més ofensiva.

Inici elèctric

Amb aquest guió l'Espanyol ha sortit a la gespa per feina, una cosa que se li havia recriminat en els partits anteriors. Sense especular i anant a buscar els tres punts, el conjunt blanc-i-blau ha avisat ràpid, i ja en els primers minuts Gerard Moreno, i després Baptistao, han començat a crear perill a la porteria de Sergio Álvarez.

El '7' perico ho ha continuat intentant i a la següent acció ha aconseguit el seu premi: Gerard ha rebut en la frontal de l'àrea, s'ha girat i sense pensar-s'ho dues vegades ha batut el porter visitant amb un xut ras. Imparable i un gol que ha donat confiança a l'equip.

Els homes de Carlos Unzué continuaven sense trobar-se còmodes a la gespa, amb dificultats per circular la pilota i madurar bé les jugades. Malgrat això, continuaven intentant-ho i Iago Aspas, amb un cop de cap després d'una gran centrada de Pione Sisto, ha estat a punt d'establir l'empat.

Però el conjunt blanc-i-blau ha seguit a la seva i més endavant ha marcat el segon, obra de Piatti. L'extrem argentí roba la pilota enmig del camp, la hi cedeix a Jurado i aquest se l'ha tornat perquè, amb llançament creuat, superi Sergio. Amb aquests dos gols l'equip ha aconseguit superar un dels grans problemes en aquest inici de Lliga, la falta de gol, amb una diana anotada en tres partits.

Continuaven passant els minuts i l'Espanyol ha controlat el duel, amb un Gerard Moreno molt actiu que ha desesperat a tota hora la defensa gallega. Amb el seleccionador espanyol Julen Lopetegui a la llotja del RCDE Stadium, el davanter català ha deixat una bona carta de presentació.

A la segona meitat s'ha viscut la mateixa tònica, encara que el ritme del partit ha baixat. Malgrat això, el conjunt català ha seguit buscant el tercer gol de la tranquil·litat mitjançant contraatacs i buscant la velocitat de Baptistao i Piatti. A més a més, Quique ha donat entrada a Sergio García, ovacionat després de saltar a la gespa.

Sisto posa la por al cos

Però quan millor estava l'Espanyol, el Celta ha aconseguit retallar distàncies en la seva primera arribada clara. Sisto ha disparat però la pilota ha tocat primer a Javi Fuego i després a Fontás per acabar colant-se dins de la porteria. Per acabar d'amarrar el partit han entrat Pape Diop i Marc Roca en els minuts finals, i ja el marcador no s'ha mogut més malgrat l'ensurt.

Amb aquest triomf, l'Espanyol obté aire i més confiança per afrontar els dos partits que li vénen en quatre dies. Aquest dijous visitarà l'Estadi de la Ceràmica per enfrontar-se al Vila-real, i diumenge rebrà el Deportivo.