La selecció espanyola ha aconseguit superar l'infern turc i vèncer per 73-56 als amfitrions de l'Eurobasket, en un partit molt més complicat i travat del que indica el marcador, per classificar-se per als quarts de final en els quals s'enfrontarà dimarts a Alemanya.

El bon inici de la selecció (5-0), amb un triple de Ricky Rubio i un contraatac de Juan Carlos Navarro, ha posat l'equip que entrena Sergio Scariolo en la bona direcció. Espanya ha sortit amb la lliçó ben apresa i al final del primer quart no havia perdut ni una pilota i n'havia recuperat tres. La seva defensa estava sent modèlica i bona prova d'això ha estat que en els primers deu minuts l'equip turc només ha pogut llançar una vegada des de darrere de la línia de 6,75 i sense encert.

Així, el 19-10 del final del primer quart ha semblat escàs. Turquia ha posat l'accent en la defensa. Ha vorejat i superat, en ocasions, el reglament aprofitant el factor pista.

En el segon quart, Espanya ha seguit amb el seu pla. Encara no havia aparegut cap ratxa turca i ha estat Korkmaz, amb 12 punts anotats dels 22 del seu equip en el minut 16.45 (29-22), el que ha insuflat esperances a les grades del Sinan Erden, que han rugit per donar suport als seus jugadors.

En aquell moment ha sortit l'experiència i el saber fer dels espanyols que, lluny de deixar-se arrossegar pels decibels i perdre la concentració, han aconseguit un 4-0 de parcial fins al descans (33-25).

Diferencial Ricky

L'inici del tercer quart ha estat complicat. Dues discutibles faltes de l'equip espanyol, la defensa de trinxera dels turcs i l'olla de pressió del Sinam Erdem han fet que aparegués l'infern turc, més quan Osman ha clavat el segon triple de Turquia (33-28, min.22.30).

Espanya ha hagut de treure els galons de campió que atresora fa més d'una dècada per continuar mantenint un mínim avantatge de seguretat, 39-35 (min.26), perquè l'atac estava encallat i no hi havia una font fiable i contínua de punts.

Sarica Ufuk, seleccionador turc, ha tirat llenya al foc i s'ha guanyat una tècnica, conscient que només a una gran temperatura ambiental el seu equip tindria alguna opció de victòria.

Espanya ha aguantat el pols, finalitzant el tercer quart amb 49-43, després d'un triple de Sergio Rodríguez sobre la botzina. Una cistella de Veyseloglu ha posat el 49-45 al marcador, però Juncho Hernangómez ha refredat les coses amb un triple i dos tirs lliures, 56-45 (min.32.40).

La selecció ha continuat apostant pel treball en defensa, per callar davant les decisions arbitrals i per ajustar-se al guió preestablert. Turquia ha tornat a encendre la metxa de l'afició amb 5 punts seguits, 56-50 (min.34.15) i aquesta vegada l'ha apagat un gran Ricky Rubio amb un triple, 59-50 (min.34.45).

En els minuts finals, l'equip ha sabut aguantar i acabar el partit amb 17 punts d'avantatge, 73-56. El campió ha exhibit galons per acabar amb l'infern turc.