La Selecció Espanyola s’ha imposat per 1-2 a Macedònia i continua al capdavant del Grup G de classificació per al Mundial de Rússia. David Silva i Diego Costa han marcat les dianes d’un combinat espanyol que ha desequilibrat el partit mitjançant individualitats però ha acabat patint a la segona meitat.

El futbol és més fàcil si s’ajunten cinc jugadors com Busquets, Thiago, Isco, Iniesta i Silva al mig del camp. O almenys, ho sembla. Evidentment, jugar amb tants jugadors al mig del camp requereix de laterals molt profunds per suplir les carències que implica no comptar amb extrems, però Jordi Alba i Dani Carvajal no han tingut problema en solucionar-ho.

Isco i Silva posen la màgia

El primer gol, de fet, ha sorgit d’una combinació entre Iniesta i Jordi Alba. No s’havia complert ni un quart d’hora de joc quan el lateral del Barça ha passat la pilota a Silva i aquest no ha perdonat davant Dimitrievski. I el segon gol, al minut 27, ha estat obra de Diego Costa a porteria buida després d’una jugada d’Isco. El joc de combinació ha fet efecte; però ha necessitat de dos davanters en posició de rematada per materialitzar el domini.

Les xifres parlen per sí soles. Diego Costa va apuntar-se una diana en 10 partits de Del Bosque com a seleccionador i en els 6 que porta Lopetegui ja n’ha celebrat 5. Espanya somreia i tenia el partit controlat abans de marxar al descans, però la represa ha mostrat un partit completament diferent. La naturalesa del partit convidava a relaxar-se i els avui visitants han caigut a la trampa.

Patiment final

I és que Ristovski ha marcat un gol al minut 65 que ha revolucionat el matx. Gran conducció, potent superioritat contra Ramos i millor definició. De Gea no ha pogut fer res i els locals s’han vist capaços de sumar algun punt. Els nervis s’han apoderat dels jugadors espanyols, i tot i que han intentat reenganxar-se al partit amb la intensitat que requeria, el patiment estava assegurat.

Tot i així, el marcador no s’ha mogut i han estat els espanyols els que han comptat amb més ocasions de perill. Partit de sensacions variades a Macedònia, però, al final, tres punts importants per Espanya de cara a la classificació per al Mundial de Rússia.