Sergio Rodríguez i Ricky Rubio han liderat una gran victòria de la selecció espanyola de bàsquet contra Croàcia (73-79). En els últims minuts ha aparegut l'equip més unit i la punteria que s'ha trobat a faltar en diversos compassos del partit.

La mala posada en escena del combinat espanyol ha sorprès tothom, anotant un sol punt en els primers cinc minuts. L'eficàcia en atac no era l'adequada i la defensa no aconseguia engranar en la freqüència esperada per rendir d'acord amb el mostrat en els partits anteriors.

Quan l'equip ha començat a funcionar darrere tota la maquinària ha recuperat el nivell. Abans d'un caòtic final després que el partit s'escalfés, el bon treball de Joan Sastre i l'energia de Juancho Hernangómez han estat el millor del combinat dirigit per Sergio Scariolo. Mentrestant Pau i Marc Gasol han dominat els rebots defensius.

La permissivitat arbitral ha fet que la duresa defensiva s'imposés sobre els atacs. L'alternança al marcador s'ha convertit en una constant i les males decisions dels àrbitres han posat en dubte un partit que ha estat estrany per als dos equips.

I tot fins que ha aparegut la seguretat de Sergio Rodríguez i Ricky Rubio, que han acabat de sentenciar el partit més complicat d'aquesta primera fase de grups. Amb la victòria la selecció espanyola s'ha assegurat la primera posició de grup i la millor classificació possible per als vuitens de final. El proper dijous acaba la primera fase amb un partit de tràmit contra Hongria.