La selecció espanyola de bàsquet continua donant motius per creure que és una de les favorites per fer-se amb l'Eurobasket 2017 després de vèncer en el seu segon partit de forma contundent a la República Txeca (56-93). Gairebé sense despentinar-se i evitant qualsevol ensurt, Espanya ha dominat de principi a final.

Els jugadors de Sergio Scariolo han sortit a pista molt intensos i sense deixar que el rival pogués jugar a plaer. A això, se li hi ha sumat el gran inici de Ricky Rubio. El base del Masnou ha realitzat uns molt bons primers minuts buscant penetracions i sense tremolar-li la canell des de la línia de 6,75. Al final del primer quart ha acabat amb 14 punts, demostrant la seva faceta més ofensiva.

El combinat espanyol ha sabut aprofitar-se del seu bon moment i a mesura que han anat passant els minuts ha anat agafant més avantatge al marcador. A més a més, el poder en el joc interior cada vegada ha estat més evident i la superioritat de centímetres s'ha notat en el moment de capturar rebots. Primer els germans Gasol, i després Pierre Oriola i Willy Hernangómez s'han imposat als pivots txecs.

Pau Gasol, imperial

Però faltava per aparèixer la millor versió de Pau Gasol. Espanya ha jugat al compàs del pivot de San Antonio Spurs, imposant-se a la pintura i desesperant la defensa rival en veure que no podien parar-lo. D'altra banda, la República Txeca seguia sense idees, i amb moltes dificultats per trenar jugades llargues.

Aquest guió ha comportat que els homes de Scariolo cada vegada hagin controlat més el partit, fins al punt de marxar al descans amb un avantatge de fins a 33 punts (23-56) després de tancar el segon quart amb un triple llunyà de Navarro. Espanya ha estat amo i senyor del partido.

El combinat espanyol no ha baixat el pistó i ha continuat dominant. Scariolo ha aprofitat l'ampli avantatge al marcador, que cada vegada ha estat més insalvable per als txecs, per fer rotacions. Però malgrat que hagin jugat els menys habituals, el ritme no ha canviat. Els únics jugadors que no han perdut la cara per a la República Txeca han estat Martin Kriz i l'exblaugrana Tomás Satoransky que, malgrat realitzar un inici de partit complicat, no ha parat d'intentar-ho.

Al final, victòria contundent i ple de victòries. Ara toca pensar en el pròxim compromís, que serà dilluns, amb un dia de descans, davant Romania per ja dimarts enfrontar-se a Croàcia.