Cristiano Ronaldo, tal com va fer contra el Bayern de Munic, ha tornat a ser decisiu a la Champions League. Ronaldo ha repetit hat-trick per sentenciar l’eliminatòria i classificar, virtualment, el Reial Madrid per a la final de Cardiff del 3 de juny. La derrota aguditza, una mica més, el trauma de l’Atlètic de Madrid a Europa.

Canvis cantats

Unes semifinals de Champions no són el millor escenari per fer proves. I això ho sabien Zinedine Zidane i Diego Simeone. Només hi havia dubtes sobre una posició a cada equip i els dos entrenadors han optat per les solucions menys traumàtiques. Al Madrid, Isco ha substituït Garteh Bale i a l’Atlètic, Lucas Hernández ha fet de lateral dret.

El partit al Santiago Bernabéu ha començat amb una pancarta de l’estadi recordant les Champions de Lisboa i Milà. I l’Atlètic ha semblat que saltava al camp amb els dos partits al cap. El Madrid ha aprofitat la desconnexió matalassera per passar-hi per damunt. Com si les onze copes d’Europa també juguessin.

Dani Carvajal ha avisat amb una ocasió claríssima quan només s’havien jugat set minuts. Oblak ha aconseguit desviar la pilota però no ha pogut fer res en la jugada següent. Cristiano Ronaldo ha encertat a rematar de cap una centrada lateral de Casemiro a la frontal de l’àrea petita. 1-0 per incompareixença de l’Atlètic.

Sempre Cristiano

La falta d’encert ha penalitzat els de Zidane. El Madrid tenia l’eliminatòria a la mà. Però ho ha desaprofitat. La superioritat insultant en el joc no s’ha traduït en el marcador. Entre les ocasions de Benzema i les aturades d’Oblak han mantingut l’1-0 fins al descans. Un descans que ha vingut precedit de la lesió de Carvajal. El lateral, un dels més incisius, no ha pogut continuar i Nacho Fernández ha hagut d’adaptar-se a la banda dreta.

La fortalesa física de l’Atlètic l’ha permès tornar al partit. El Madrid, amb un Isco clarivident però intermitent, ha perdut la possessió i ha començat a patir en defensa. Simeone ha intuït les primeres fissures i ha fet un doble canvi per aprofitar-ho. Zidane ha reaccionat fent entrar Asensio per Isco. I les banquetes s’han neutralitzat entre elles.

L’Atlètic jugava per arribar amb vida als últims minuts i intentar un empat a gols. Marcar al Bernabéu donaria ales als matalassers pel partit de tornada. Però el Madrid es guardava una sorpresa. Concretament, Cristiano.

En una jugada aïllada, Marcelo ha trobat Benzema a la frontal de l’àrea. I el davanter francès ha tornat a fer gala d’una de les seves millors virtuts: el joc d’esquenes. Davant la presència de Godín, Benzema ha aguantat la pilota per regalar-la a Cristiano Ronaldo. El portuguès, ajudat d’un mal refús de Filipe Luis, ha aprofitat una pilota morta a l’àrea per enfonsar Oblak i fer el segon gol del partit. Més davanter centre que mai.

S’escapa l’eliminatòria

El Madrid ha jugat els últims minuts protegint el premi i aprofitant l’ansietat de l’Atlètic. Als de Simeone se’ls tornava a escapar la Lliga de Campions contra el seu màxim rival per quarta temporada consecutiva. I això, més que un problema futbolístic ja és un problema psicològic.

Els derbis a Europa escenifiquen la distància entre els dos equips. I és que el Madrid es troba molt més còmode quan sona la música de la Champions. Griezmann s’ha multiplicat, fins a jugar de lateral, per sacsejar un equip deprimit. L’Atlètic ha consumit els minuts sense capacitat per intervenir i regalant contracops. Així ha arribat la sentència de l’eliminatòria. Una altra vegada Cristiano Ronaldo. Sol al punt de penal.

L’Atlètic de Madrid està pràcticament eliminat i el Madrid ja reserva els vols per viatjar a Cardiff i optar a repetir títol per primera vegada des que la competició va canviar de format (1992).