Al Barça li espera un mes de febrer infernal. Contra l’Atlètic de Madrid es va disparar el tret de sortida a una sèrie de partits que definirà el futur de l’equip, tant a la Copa del Rei, com a la Lliga i a la Champions. La victòria contra els matalassers al Vicente Claderón és una mostra més que Luis Enrique sap superar amb resultats les situacions de fatiga en un mes clau de la temporada.

Els blaugrana jugaran fins a set partits durant el mes de febrer. Si l’equip calca els números de les últimes dues temporades, entrarà al març com a finalista de la Copa, viu a la Lliga i amb un peu als quarts de final de la Champions.

“Es pot fer una lectura positiva perquè significa que seguim vius a totes les competicions. Hi ha cicles de partits entre setmana que són millors: jugar diumenge i dijous és més còmode. Ara afrontarem cicles curts però aquesta situació es repeteix a tots els equips i s’ha de saber gestionar-la”, va dir Luis Enrique abans que el Barça se submergís en la bogeria de febrer.

L’equip ja arrossega l’exigència d’un mes de gener on també ha hagut de torejar amb setmanes de dos partits. Ara, però, el repte és major. I el mateix Luis Enrique sap que si les coses no es torcen en els pròxims dies farà un pas de gegant per acabar la temporada aixecant, almenys, un títol.

Febrer del 2015

En la primera temporada de Luis Enrique al capdavant de la banqueta del Camp Nou, el Barça va deixar enrere la crisi de principis d'any a base de victòries. Sis en set partits. Només una inesperada derrota contra el Màlaga a la Lliga va privar els blaugrana de tancar un mes perfecte. Amb la Lliga molt ben encaminada, el Barça també va deixar llesta l'eliminatòria de vuitens de final de la Champions contra el Manchester City.

Febrer del 2016

En el segon any, Luis Enrique i l'equip van millorar les estadístiques. Set victòries i només un empat (intranscendent) a la tornada de les semifinals de la Copa del Rei contra el València. Rivals d'entitat repartits en vuit partits. El Barça va aconseguir el bitllet per a la final de Copa, a més de tornar d'Anglaterra amb un 0-2 a favor als vuitens de la Champions.

Febrer del 2017

L'Atlètic de Madrid és el gran protagonista del febrer blaugrana. Els matalassers, comptant el partit d'aquesta setmana, es veuran les cares amb el Barça en tres ocasions. L'equip jugarà quatre partits més, entre ells, un contra el París Saint-Germain (coincidint amb el dia dels Enamorats). Els duels contra l'Alabès i el Leganès a la Lliga cobren més importància després de l'última ensopegada contra el Betis al Benito Villamarín (1-1).

01 Copa del Rei Atlètic de Madrid 1-2 (V)