El Paraguai va vèncer per 2-1 l'Equador en la tretzena jornada de les eliminatòries del Mundial de Rússia del 2018, un resultat que el deixa amb 18 punts en la setena posició, i que el situa de nou en la lluita per la classificació mundialista.

L'Albirroja, que es va recuperar de dues derrotes consecutives, queda a tres punts de Colòmbia, que és quarta; i a dos punts de l'Equador que és cinquena, el lloc que donaria l'opció a jugar la repesca davant d'un equip d'Oceania. Per això, manté vives les esperances d'obtenir un bitllet directe al Mundial, malgrat la distància que la separa del líder, Brasil.

El Paraguai, que va exhibir un joc ordenat al llarg de tot el partit, va matinar al marcador gràcies a una jugada a pilota aturada en el minut 12, que va saber aprofitar Bruno Valdez amb una rematada de cap.

La rèplica de l'Equador no es va fer esperar, amb un xut del davanter de l'Espanyol Felipe Caicedo, que va acabar aturant el porter Antony Silva. Caicedo, la principal figura dels equatorians, va tenir una altra ocasió que va poder acabar en gol als 38 però la pilota va acabar a les mans de Silva.

La sorpresa va arribar de la mà d'un xut de Miguel Almirón, que després de sortir refusat de la porteria de l'equatorià Dreer va ser aprofitat per Júnior Alonso, autor del segon gol del Paraguai en el 66, i la seva primera diana amb la samarreta del Paraguai.

L'alegria no va durar gaire, i un penal a favor de l'Equador, executat per Caicedo, que ja és el segon màxim golejador de les eliminatòries amb set gols, va acabar en el primer gol equatorià en el minut 71 i va retallar l'avantatge dels paraguaians. Hernán Pérez, l'altre blanc-i-blau implicat en el partit, va tenir poc més de 20 minuts de joc però la seva actuació no va ser determinant.

El Paraguai visitarà el Brasil, líder de la classificació, dimarts vinent, mentre que l'Equador rebrà el mateix dia Colòmbia.