Una exhibició de Karim Benzema ha estat el detonant de la golejada del Reial Madrid contra l’Eibar (1-4). El francès ha participat activament en els quatre gols amb un doblet, una assistència i una gran jugada. El Madrid recupera sensacions gràcies al fons d’armari i afronta el partit de la Champions contra el Nàpols amb un altre aire.

Molts canvis

Zinedine Zidane feia gala de la profunditat de banqueta i donava l’alternativa a la segona unitat en un dia en què el Madrid no es podia permetre ensopegar. Amb Cristiano Ronaldo i Gareth Bale veient el partit per la televisió, Marco Asensio i Lucas Vázquez han estat els escuders de Benzema. James Rodríguez ha fet descansar Toni Kroos. Nacho Fernández i Danilo a Marcelo i Dani Carvajal.

Els dubtes que generava l’onze de Zidane contra un rival físic, que basa el seu joc en el desgast i en les anades i vingudes, s’han esvaït en només un quart d’hora. El Madrid ha entrat molt més endollat al partit, conscient del valor dels tres punts després dels últims partits amb millors resultats que futbol. Sense Ronaldo ni Bale, Karim Benzema ha lluït més que mai. El davanter francès ha explotat tots els seus recursos, sovint minimitzades quan juga al servei del portuguès i el gal·lès.

Amb l’equip creient en Benzema com estrella i referent, el Madrid ha trobat el camí cap el gol. Una centrada d’Asensio ha acabat en el 0-1 i una jugada a pilota aturada en el 0-2. Els dos gols, de Benzema. Només s’havien jugat 25 minuts i l’Eibar tenia el partit pràcticament perdut. En la següent jugada d’atac, els blancs han enterrat qualsevol intent de rebel·lió. James ha fet el tercer gràcies a una passada de Benzema. El davanter francès havia estat decisiu en els tres gols.

Millora substancial

El Madrid dels últims partits pecava d’indolència. Era incapaç de generar ocasions clares de gol a través de la possessió i se li feia un món haver de portar la iniciativa. L’equip patia en excés quan havia de córrer perseguint la pilota, tal com va passar contra el Vila-real i Las Palmas. Avui, els blancs s’han retrobat gràcies a no negociar cap esforç. Han trobat el talent a base del sacrifici. Els gols han estat conseqüència inevitable de les diferències entre els dos equips. El Madrid ha igualat l’Eibar en desplegament físic i la qualitat individual ha marcat les diferències.

Amb el 0-3 s’ha arribat al descans però el marcador es tornaria a moure en els segons 45 minuts. Benzema, en una jugada per emmarcar, ha engegat un contracop perquè Asensio fes més gran la ferida. El jove mallorquí sempre aprofita les poques oportunitats de Zidane i veu porteria amb molta facilitat.

El 0-4 ha dut el Madrid a pensar en la Champions. Els blancs afronten el dimarts vinent la tornada dels vuitens de final contra el Nàpols a Itàlia i han de defensar el 3-1 de l’anada. L’eliminatòria no està tancada i Benzema i Modric s’han estalviat els últims minuts (intranscendents) de partit. En una jugada aïllada, l’Eibar ha estat capaç de maquillar el resultat amb un gol de Rubén Peña. L’1-4 fa justícia amb el que s’ha vist sobre la gespa d’Ipurúa. El Madrid recupera sensacions gràcies als suplents i a la versió més genial de Benzema.