Les 33.140 paperetes que el Barça va posar a disposició d’Agustí Benedito ja han estat recollides. Aquest migdia el candidat a les eleccions blaugrana del 2010 i el 2015 ha passat per les oficines del club per fer el següent pas en la tercera moció de censura de la història del Barça, en aquest cas contra la junta de Josep Maria Bartomeu.

“Les signatures necessàries són el 15% del cens, les 16.570 signatures, per tant acabem de recollir el doble d’aquesta quantitat en sis caixes", ha dit molt segur dels seus actes Benedito. Serà un repte molt complicat, primer recollir tots els suports necessaris, i després superar, si s'arriba, la moció en un referèndum.

Discrepància de terminis

El principal problema amb què es topa aquest vot de censura són els dies que es necessitaran per recollir les signatures. "Pel que fa als terminis, a partir del proper dia hàbil comencen a córrer els 14 dies hàbils perfectament regulats en l’article 55, i això acaba el dia 2 d’octubre", ha dit Benedito. A tot això, aquests són els seus càlculs, diferents als del Barça.

"El club manté que el termini acaba el dia 19, voldria dir que a partir d’avui ens concedeixen sis dies hàbils enlloc dels 14, per recollir els suports. Contra els estatuts, ja rectificaran, segur, pel bé del Barça", ha afegit. Unes declaracions que fan evident l'actual diferència de criteris de les dues parts i que encara s'hauran d'acabar de determinar en els propers dies.

Benedito afirma que "els dissabtes són inhàbils", cosa que el club els contempla com a hàbils. Un entrebanc en una moció de censura que complica encara més un repte molt difícil d'aconseguir. A recordar que fins ara en les dues anteriors mocions de censura (contra Nuñez i Laporta) cap d'elles va acabar prosperant.

A partir d'aquest divendres a les 16.00h estaran operatius els punts de recollida fixos al Camp Nou (carrer Arístides Maillol, sn), a la Diagonal (Av. Diagonal, 589) i al Passeig de Gràcia (Passeig de Gràcia, 18).