La moció de censura contra la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu ja té 7.278 signatures de les 16.570 que necessita per superar la barrera i forçar una votació que acabi en eleccions.

Avui, Agustí Benedito, impulsor de la iniciativa, ha discrepat amb el Barça sobre el final del termini d'entrega de les paperetes, fixat pel club pel 27 de setembre: "Amb el vot de censura en marxa, fins ahir, ens atorgaven sis dies per recollir les signatures. Amb la resolució de la junta ja ens en donen 11. Estem a tres dels 14. Estic convençut, si ells consideren que hi ha un marge per a la interpretació, que afavoriran la participació”. 

La discrepància amb el Barça radica en la qualificació dels dissabtes com a dies no hàbils. Tot i els diferents criteris, Benedito s'ha mostrat convençut que assolirà les signatures: "Aquí estem discutint entre socis sobre un aspecte que els afecta directament. Què passarà el dia 2 d'octubre? Doncs que acceptaran les 17 o 18 mil paperetes dels socis. Tornaran a corregir, ja ho veureu”.

Segons el seu impulsor, el vot de censura s'ha centrat en els cinc primers dies en recollir signatures els dies de partit: Espanyol (2.920) i Juventus de Torí (3.660). Ara, es dediquen a instal·lar punts de recollida arreu de Catalunya (50), amb la intenció de tenir-los operatius aquest mateix divendres. A més, compten amb tres partits per seguir acumulant suports. L'equip de Benedito està convençut que podrà recollir firmes en els partits contra l'Eibar (19 de setembre) i la UD Las Palmas (1 d'octubre) al Camp Nou. També es desplaçarà a Montilivi per aprofitar el Girona-Barça (23 de setembre). 

L'objectiu és arribar al pròxim dijous amb una xifra de suports que superi els 11.000 i tenir un ritme de recollida que s'apropi als 400 diaris. “Estem per sobre les nostres previsions inicials. Ens falten 19 dies i avui, puc dir, que estem convençuts que ho aconseguirem. L’experiència dels partits contra l’Espanyol i la Juventus em diu que s’està produint un canvi increïble. Tot i els bons resultats i el rendiment de Messi, sempre hi ha hagut cues a les carpes de l’estadi. Una cosa és el rumb de l’equip i l’altra el comportament amb la institució”, ha dit Benedito abans d'assegurar que la directiva de Bartomeu està "preocupada".

L'impulsor de la moció de censura ha indicat que si el procés no cristal·litza serà perquè l'aficionat blaugrana no haurà volgut. Per això, ha fet una crida al soci: "Nosaltres dediquem recursos per fer possible que els socis que vulguin s’hi afegeixen. Vull fer un clam a tots ells. Això ho hem de fer entre tots. Tenim molta gent i hem preparat una estructura molt gran. Mirem tots de fer un esforç perquè el volum és molt gran”. 

Per últim, Benedito ha demanat que Leo Messi signi la seva renovació "al més aviat possible" per no entrar en un terreny "de preocupació altíssim", i ha tornat a destacar la mala relació entre els futbolistes del primer equip i la junta de Bartomeu.