Pep Guardiola tornarà a Madrid, però no al Santiago Bernabéu, escenari de la seva última gran declaració quan era entrenador del Barça, en la qual li va parlar de tu a José Mourinho i li va dir que ell era "el puto amo" de la sala de premsa de l'estadi madridista. Aquesta vegada, el tècnic català anirà al Vicente Calderón. Així ho ha establert el sorteig de les semifinals de la Champions celebrat a Nyon: l'Atlètic de Madrid de l'argentí Diego Simeone i botxí del Barça s'enfrontarà al Bayern de Munic, equip que dirigeix Pep.

L'altra semifinal té una morbositat especial: el xilè Manuel Pellegrini, tècnic del Manchester City, tornarà al Santiago Bernabéu per enfrontar-se al Reial Madrid, equip que va dirigir sense èxit la temporada 2009-2010.

El Bayern jugarà primer a Munic; el Madrid tancarà la competició al Bernabéu. Els partits d'anada es jugaran el 26 i 27 d'abril i els de tornada el 3 i 4 de maig. La final es disputarà a Milà el proper 28 de maig.

Una espina clavada

El sorteig de la Champions ha volgut recordar una vella ferida que encara sagna en els aficionats més veterans de l'Atlètic de Madrid. Va succeir el 1974. L'Atlètic, del també tècnic argentí Juan Carlos Lorenzo, va disputar la final de la llavors anomenada Copa d'Europa contra el llavors totpoderós Bayern de Munic, que dirigia Udo Lattek. El partit, disputat a Brussel·les a l'estadi d'Heysel, va arribar a la pròrroga amb un empat a zero. En el minut 114 Luis Aragonés va posar per davant l'Atlètic, però en el minut 120, quan els blanc-i-vermells es veien campions, Schwarzenbeck va empatar en un error del porter Miguel Reina.

Dos dies després es va disputar el partit de desempat al mateix escenari. L'Atlètic va encaixar llavors una golejada: 4-0, dos d'Uli Hoeness, expresident del Bayern, i dos de Gerd Müller.

Data Eliminatòria
26/04/2016 Manchester City - Reial Madrid
04/05/2016 Reial Madrid - Manchester City
27/04/2016 Atlètic de Madrid - Bayern de Munic
03/05/2016 Bayern de Munic - Atlètic de Madrid

Cap a una altra final espanyola en l'Europa League

En el sorteig de l'Europa League, on també hi ha dos equips espanyols classificats, el Xhakhtar Donetsk serà el rival del Sevilla, que va eliminar en la tanda de penals a l'Athletic; i el Villarreal jugarà contra el Liverpool, autor d'una remuntada espectacular contra el Borussia de Dortmund. Els anglesos perdien 1-3 a Anfield Road i van guanyar 4-3. Una remuntada que va recordar la que fa onze anys havien aconseguit a la final de la Champions a Istanbul contra el Milan. Llavors se'n van anar al descans perdent 0-3, van igualar a 3 en la segona part i van guanyar el títol a la tanda de penals.

Els partits d'anada es disputaran el 28 d'abril, i els de tornada el 5 de maig. La final es disputarà a Basilea el 18 de maig.