No ha pogut ser. El Barça s’acomiada de la Copa del Rei després d’haver perdut la segona semifinal contra el València Basket (67-76). Una segona meitat per oblidar ha condemnat els blaugrana. És la cinquena final de Copa de la història dels valencians.

La mà de Bartzokas

Els valencians han començat el partit molt endollats, aconseguint un parcial de 0-7. Els de Roberto Martínez, després de superar amb claredat a l’Herbalife Grancanaria als quarts de final, volien solucionar l’eliminatòria per la via ràpida. Però s’han topat amb un Barça que ha aconseguit imposar el seu ritme. Aleksander Vezenkov ha estat el protagonista del primer quart, amb tres triples, un d’ells sobre la botzina. Els blaugrana han aconseguit contenir l’atac del València per marxar al final del primer quart dos punts per avall al marcador (17-19).

El segon quart ha estat la confirmació de la reacció del Barça. Molt ordenat en defensa, sostenint-se en homes com Ante Tomic, Alex Renfroe o Stefan Peno, els de Georgios Bartzokas s’han fet forts en defensa. El València només ha estat capaç d’anotar dos tirs lliures després de cinc minuts en el segon quart. Amb possessions llargues, tret distintiu de l’entrenador, el Barça ha marcat el ritme, portant en tot moment la iniciativa per arribar al descans per davant (38-29).

El Barça s’adorm

Els de Bartzokas no han paït bé el descans. El València ha tornat a la pista molt més endollat i ha aconseguit un parcial de 0-9 per empatar el partit. A més Rafa Martínez, el millor tirador de la Lliga, ha castigat el Barça des de la llarga distància, aconseguint tres triples consecutius per situar el 41-44. Els blaugrana necessitaven reaccionar però han estat incapaços. Els papers s’han intercanviat i els valencians eren ara qui dominaven les dues cistelles i feien créixer els percentatges d’encert en els tirs de camp. La diferència s’explica amb el parcial del tercer quart: 30-13 a favor del València, per deixar el partit en un 51-59.

Al Barça li tocava remuntar després de tenir el partit molt ben encaminat. Un canvi de xip imposat per l’encert del València en atac. L’últim quart ha seguit amb els dos equips en les mateixes dinàmiques, amb els de Roberto Martínez establint un nou màxim avantatge de dotze punts a falta de set minuts pel final (56-68).  Tot i aconseguir un parcial de 7-0, els blaugrana no n’han tingut prou en un tram final de partit de molt irregular. El València, tenint en compte el els 40 minuts, és just finalista (67-76)

València-Madrid

El València Basket es jugarà aquest diumenge (18:30 hores) la Copa amb el Reial Madrid. Els blancs han aconseguit classificar-se per a la final després de dues pròrrogues contra els amfitrions, el Saski Baskonia (103-99).