Un gran tercer quart, on el Barça ha estat capaç de sumar 30 punts gràcies a un inspirat Marcus Eriksson, ha estat clau per poder superar l’Unicaja de Màlaga (82-70) i classificar-se per a les semifinals de la Copa del Rei, contra el València Basket.

Reivindicar-se a la Copa

El Barça afrontava el debut a la Copa com el gran al·licient d’un primer tram de temporada plegat de grisos. Amb l’equip pràcticament eliminat de l’Eurolliga, la competició de Vitòria apareixia a l’horitzó com a cura a tots els mals. I és que el Barça no es pot permetre un tercer any en blanc.

Amb Tyrese Rice a la direcció, els blaugrana no han començat fins l’eliminatòria. Unicaja era capaç de contrarestar el joc ofensiu del Barça i anotar amb facilitat. Els homes interiors dels andalusos es feien forts a les dues cistelles per marcar les primeres diferències. A més, la falta d’encert del Barça des de la línia de tres punts ha fet que el primer quart acabés en un 17-22 en contra dels de Georgios Bartzokas.

Els següents 10 minuts han seguit la mateixa tònica. El Barça tenia molts problemes per trobar solucions en atac i Unicaja es trobava còmode. Els andalusos han aconseguit situar-se amb un màxim avantatge de vuit punts però els blaugrana han aconseguit reaccionar gràcies a Rice. Ante Tomic passava de puntetes pel partit, anotant la seva primera cistella a falta d’un minut pel descans, i l’equip se’n ressentia.

Tercer quart brillant

El Barça s’ha retrobat amb la seva millor versió gràcies a Marcus Eriksson. Tot i arribar al descans cinc punts per sota, la incidència del jugador suec ha estat fonamental per capgirar el marcador. Amb un recital de triples i un canvi de mentalitat en atac. Els blaugrana han acabat el tercer quart sumant 30 punts (11/13 en tirs de camp) i minimitzant Unicaja. Quedaven 10 minuts i el Barça havia fet el més difícil: remuntar el partit. Tocava rematar-lo (58-51).

Els de Bartzokas han seguit prement l’accelerador per certificar el bitllet per a les semifinals. Fins i tot, després d’una cistella de Rice, han establert un nou màxim de 12 punts d’avantatge (73-61). Quedaven poc més de tres minuts pel final i el Barça s’ha dedicat a administrar la renda fins al 82-70 final. Aquest dissabte, els blaugrana es jugaran una plaça a la final contra el València Bàsquet (21:00 hores).