Dos gols de Messi amb un penal al minut 90 han donat la victòria a un Barça preocupant per seguir enganxats en la Lliga. El triomf contra el Leganés, però, ha estat decebedor i s'ha tornat a veure un Barça que segueix sense progressar i mostrant un futbol desencisant.

Ha arribat la tan esperada victòria en un moment complicat i les maneres no han estat les esperades. La ferida de París encara no s'ha tancat i l'equip tampoc ha fet un pas endavant. Uns primers minuts descarats han deixat pas a un Barça decreixent i gris. Partit clarament de domini blaugrana, però amb falta de fluïdesa de joc. Messi i Ter Stegen han destacat entre la inquietud del barcelonisme. Un gol del Leganés al tram final de la segona meitat ha deixat el Barça molt tocat i que ha tornat a recordar passats fantasmes. Sort de Messi.

Messi per aturar la remor

El Barça ha estat apagat, encara tocat per l'última derrota contra el PSG, i les intencions ofensives només han estat obra de Messi. L'argentí ha baixat a rebre la pilota, ha creat ocasions, ha servit joc i ha fet dos gols. Un dia més ha tornat el Messi diferencial donant la victòria.

Però el triomf ha estat també cosa de quatre i gràcies a un gol matiner. Era necessari deixar el partit de cara al més aviat possible. No hi ha hagut temps de remors del Camp Nou perquè al minut 4 ha tornat el Barça esperat. Rafinha recupera a tres quarts de camp, passada ràpida per a Neymar, que l'obre a la banda esquerra per Luis Suárez i centrada excepcional amb l'exterior que empeny Messi amb el peu dret. Gran transició i magnífic gol.

Tranquil·litat a l'estadi, però encara rancor per l'actuació al Parc dels Prínceps. L'afició no oblida fàcilment i les xiulades han arribat. André Gomes i Luis Enrique, els assenyalats. Precisament l'entrenador blaugrana ha estat un reclam corejat per la grada d'animació, però els tímids xiulets a cada crit han agafat protagonisme en un partit mort més enllà del primer gol del Barça.

Ter Stegen salva el Barça

Capítol a part és el que escriu Ter Stegen. Quan el Barça més pateix i més imprecís és darrere, el porter alemany segueix demostrant per què va ser l'escollit. Ràpid i molt atent a cada jugada, ni els rebots el sorprenen.

A l'u contra u ha estat molt viu i ha aportat la seguretat exigida. Els blaugrana han estat tous contra el Leganés i Ter Stegen ha salvat els mobles. La victòria també és seva perquè sense les seves intervencions la porteria del Barça hauria estat foradada en més d'una ocasió. Però si tot anava bé, una única errada seva ha afegit més problemes.

El Leganés ha persistit

Aquest Leganés havia canviat respecte al de la primera volta. El correctiu rebut a Butarque (1-5) ha fet canviar la manera d'afrontar les accions defensives. Sense la pressió coneguda, els ha costat molt sortir, tot i que ho han fet amb criteri quan han tingut possibilitat.

I ja quan l'apatia del partit semblava que acabaria amb la victòria per la mínima del Barça, ha aparegut Unai López per deixar l'empat a un gol. Els madrilenys no s'han abatut i han seguit confiant. Amb persistència i intentant no deixar-se anar, han mantingut el rigor defensiu i han acabat aconseguint una proesa inacabada en la primera visita del Leganés al Camp Nou. Messi ha decidit el partit al minut 90 amb un penal transformat per falta sobre Neymar.

La victòria deixa la Lliga de la mateixa manera que va començar. Cap dels quatre equips que encapçalen la classificació han perdut, però les sensacions del Barça no hi ha manera que millorin. La derrota a Europa ha estat un punt d'inflexió i una ferida oberta que costarà molt de tancar. Problemes i més problemes per al Barça, però una patida victòria més.