El Barça segueix sumant en la seva carrera pel títol de Lliga. Els blaugrana, amb més efectivitat que futbol, superen l’Sporting de Gijón (6-1) i creixen en sensacions. Luis Suárez i Leo Messi s’estalvien minuts amb el partit sentenciat mentre que Andrés Iniesta i Gerard Piqué el veuen des de la banqueta.

Luis Enrique no canvia

Tal com va passar al Vicente Calderón contra l’Atlètic de Madrid, el Barça ha repetit sistema. El 3-4-3. Avui, ha estat Sergio Busquets l’encarregat de ballar entre la defensa i el mig del camp. Quan l’equip no tenia la pilota, Busquets es convertia en central, desplaçant Javier Mascherano, que tornava després d’una lesió, al lateral dret. En atac, el ‘5’ es convertia en migcampista, abandonant Jordi Alba, Samuel Umtiti i el mateix Mascherano.

La principal amenaça de l’Sporting era el seu entrenador. Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’, integrant de l’equip tècnic de Tito Vilanova al Barça, coneixia l’equip i tenia arguments suficients com per posar-li les coses complicades. Tot i això, el seu pla s’ha desplomat a les primeres de canvi.

Una passada en llarg de Mascherano ha evidenciat les carències d’un Sporting que flirtejarà amb el descens fins a l’última jornada (si no descendeix abans). Els dos centrals han descuidat la seva esquena i per allà ha entrat Leo Messi. L’argentí, amb els dos peus clavats a terra, ha superat el porter Cuéllar amb una subtil vaselina de cap. Només s’havien jugat nou minuts i el Barça ja guanyava.

L’Sporting ha confirmat la seva autodestrucció dos minuts després. Els asturians han tornat a pecar de falta d’atenció i Luis Suárez ho ha castigat. Neymar ha estat capaç de veure la desmarcada en diagonal de l’uruguaià per deixar-lo sol davant Cuéllar. El seu xut creuat s’ha convertit en el 2-0 després de tocar en el defensa Juan Rodríguez. Mala sort en un tram inicial per oblidar. El Barça era capaç de generar molt amb ben poc. Un assaig general per a la Lliga de Campions. Joc directe i efectivitat.

Tous en defensa

Les sensacions eren difícilment millorables. L’equip monopolitzava la possessió de pilota i el partit caminava cap a una golejada balsàmica. Però el Barça ha tornat a patir un dels mals que el turmenta en aquesta temporada: la poca fiabilitat defensiva. En la primera jugada d’atac de l’Sporting ha arribat el 2-1. Carlos Castro ha reanimat el partit després d’aprofitar sobre la línia de gol un refús del pal.

El cop era dur per un Barça incapaç de tancar la porteria de Ter Stegen. L’equip acostuma a sortir victoriós en l’intercanvi de cops pel talent del trident però deixa molts dubtes al darrere. El partit guanyava emoció fins que Luis Suárez, en col·laboració amb la defensa de l’Sporting, ha fet el 3-1. Suárez ha aprofitat un mal refús del central Babin per connectar una voleia i trencar la porteria de Cuéllar.

Rotacions

Luis Enrique ha aprofitat la mitja part per donar-li descans a Suárez i l’alternativa a Paco Alcácer. El davanter valencià, amb 45 minuts per davant, tenia temps suficient per demostrar la seva vàlua en un escenari propici per reivindicar-se. I Alcácer només ha necessitat tres minuts per cridar el seu nom en un Camp Nou que ha presentat la pitjor entrada de la temporada, amb 56.605 espectadors. Messi li ha regalat una pilota a dins de l’àrea perquè Alcácer fes el seu tercer gol vestit de blaugrana.

L’equip ha seguit dosificant esforços. I al minut 60 ha estat el torn de Leo Messi. L’argentí ha marxat ovacionat per André Gomes, un altre jugador que necessita retrobar-se amb la seva millor versió. Descansaven dues punxes del trident pensant en el Celta i en l’intent de remuntada contra el PSG.

Neymar era l’encarregat de fer jugar l’equip des de la banda esquerra i ha tingut la seva quota de protagonisme amb un gol excepcional. Sense Messi, ningú s’ha atrevit a discutir-li un llançament de falta al vèrtex de l’àrea de l’Sporting. 5-1 amb 25 minuts per davant.

El partit ha baixat de ritme i el Barça ha intentat fer més gran la golejada a través de jugades individuals, ballant un Sporting que pressionava més per inèrcia que per convicció. Ivan Rakitic s'ha encarregat de fer més gran la ferida dels asturians amb el sisè gol, després d'una jugada amb Sergi Roberto. L’equip encadena el 18è partit sense perdre a la Lliga i ho fa amb el 3-4-3, un sistema que està donant resultats.