"No entrem en la legalitat o la il·legalitat del referèndum, no som un actor polític, sinó social". Aquesta ha estat la resposta de Josep Vives, portaveu del Barça, durant la roda de premsa posterior a la reunió ordinària de junta directiva quan ha estat preguntat pel posicionament del club blaugrana al referèndum de l'1 d'octubre. Una resposta, però, que no ha deixat de banda el recordatori que el Barça ja es va adherir al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Vives també ha explicat que el Barça "sempre estarà amb la majoria del poble de Catalunya preservant el dret fonamental de decidir". Tot i les seves paraules, el portaveu blaugrana ha assegurat que "en cap moment el club ha fet partidisme". Sobre el dia 1 d'octubre, a hores d'ara, el Barça no s'ha plantejat cedir al Govern instal·lacions del club: "Ningú ha demanat al Barça que posi les seves instal·lacions a disposició del referèndum. No es contempla".

Després del partit de Champions League contra la Juventus, al Camp Nou es van poder veure dues pancartes que deien "SOS Democràcia" i "Welcome to the Catalan Republic". Preguntat per si és partidisme o no deixar entrar aquest tipus de missatges a l'estadi, Vives ha assegurat que "el Camp Nou és un temple de llibertat i qui no respecti la llibertat té un problema". A més a més, ha afegit que "les pancartes s’autoritzen sempre que es regeixin pels principis de respecte".

Seguint amb la possible independència de Catalunya i després de les paraules de Javier Tebas, president de la LFP, quan va assegurar que el Barça no jugaria a la Lliga espanyola, el portaveu blaugrana ha estat clar responent el dirigent espanyol: "Amb ell no hem de parlar de política, sinó d’esport". El Barça no diu res sobre marxar de la Lliga espanyola.