El Barça ha presentat davant el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) un recurs perquè Neymar pugui jugar el pròxim diumenge al Santiago Bernabéu contra el Reial Madrid, després que el Comitè d’Apel·lació de la Federació Espanyola desestimés les al·legacions a la seva sanció de tres partits.

Neymar va ser expulsat per doble targeta groga en el partit contra el Màlaga. La primera, per impedir el llançament d’una falta, i la segona per una dura entrada sobre el central Diego Llorente. L’expulsió comportava un partit de sanció, però l’acta arbitral va propiciar que el càstig fos més gran (2 partits més). Jesús Gil Manzano va incloure a l'acta que Neymar, després de ser expulsat i quan entrava al túnel de vestidors, “es va dirigir al quart àrbitre aplaudint-lo”.

El recurs del Barça al TAD s’ha presentat després que el club fes una consulta prèvia a la Federació Espanyola referent a una qüestió normativa. La intenció del Barça és fer veure que existeix una contradicció normativa entre el Codi Disciplinari de la Federació i l’article 90 de la Llei 39/2015, de rang superior. Segons el codi de la Federació, les sancions són d’execució immediata, mentre que la llei assegura que la resolució serà executiva quan no hi hagi cap recurs ordinari contra ella en via administrativa.  

El club ha enviat el recurs després de la reunió del TAD a consciència ja que si aquest organisme no dicta una resolució, la sanció queda suspesa i Neymar, automàticament habilitat per jugar al Bernabéu. Si el Tribunal no es reuneix durant el cap de setmana per tractar el cas amb excepció, el Barça haurà de decidir si porta fins al final la seva estratègia, amb el risc d’incórrer en alineació indeguda i, conseqüentment, perdre el clàssic.