Gladbach és l'abreviació de Mönchengladbach, una ciutat de l'oest d'Alemanya i fronterera amb Holanda. El Barça s'hi trobarà còmode, perquè històricament la ciutat va ser impulsada per una important indústria tèxtil, igual que Catalunya. Entre els ciutadans il·lustres i les grans controvèrsies en algun d'ells, el més jove i destacat és l'actual porter del Barça.

Marc-André ter Stegen va néixer a la ciutat de Mönchengladbach fa 24 anys i es va formar al Borussia, el segon rival més complicat del Barça a la fase de grups de la Champions. El jove porter alemany va créixer amb una filosofia de joc de peus, que el va permetre ser davanter en els seus inicis i acabar triomfant a Barcelona sota pals. Des de la seva arribada a la capital catalana provinent del Gladbach ja en fa més de dos anys. Ara, per primera vegada, tornarà a jugar contra el seu exequip en el seu estadi de tota la vida.

L'esperit alemany

El Borussia Mönchengladbach és un equip amb un prototip de joc poc alemany. A la Bundeslliga es juga al contracop, es fa servir la velocitat i no interessa tant el toc de la pilota. Des de l'arribada de Guardiola a Alemanya es va començar a veure un altre tipus de joc amb més possessió.

El joc dels d'André Schubert és diferent al típic del seu país. El seu futbol es basa en la possessió de la pilota, el joc en curt i, sobretot, l'atac per les bandes. Ter Stegen va explicar que "el Borussia té una pressió alta i l'hem de controlar des del principi amb una bona circulació de pilota".

Dels deu partits oficials disputats n'han guanyat set, empatat un i n'han perdut dos. L'inici de temporada ha estat bo tot i la derrota contra el City en la primera jornada de la Champions. A la Bundeslliga és el quart classificat amb deu punts i a cinc del líder, el Bayern de Munic.

Dels jugadors que té a la plantilla calen destacar el porter suís Yann Sommer, el jove central Mamadou Deucouré, el migcampista Christoph Kramer, i Ibrahima Traoré, André Hahn i Raffael com a referències atacants.

Segona prova de foc

Contra el Galdbach no hi serà Leo Messi. El millor jugador del món és l'absència més destacada d'un Barça que arriba en un gran estat de forma i després d'haver resolt el primer partit sense la seva gran estrella. El passat cap de setmana contra l'Sporting de Gijón es van imposar per 0-5 amb un Neymar fent el relleu en el lideratge de l'equip.

Si d'una cosa n'és conscient aquest Barça de Luis Enrique, potser el millor de les tres temporades de l'entrenador asturià, és de la capacitat golejadora. Amb només dos partits sense conèixer la victòria, el club blaugrana compta amb golejades aquest inici de temporada.

Precisament, en el primer partit de la fase grups de la Champions League, el Barça ja va imposar-se contundentment al Celtic de Glasgow. Set gols a favor per cap en contra per tal de començar la competició europea de la millor manera possible. Contra el Borussia Mönchengladbach arriba un partit molt complicat.