El Barça s’ha imposat al Reial Madrid en el comiat de la gira americana gràcies als gols de Leo Messi, Ivan Rakitic i Gerard Piqué (2-3). El Clàssic de Miami ha pogut ser l’últim partit de Neymar Jr amb la samarreta blaugrana.

Inici trepidant

Ernesto Valverde no s’ha volgut guardar res en la seva primera prova d’altura a la banqueta del Barça. Un Clàssic no és un amistós. L’entrenador ha sortit amb un onze inicial que podria afrontar amb garanties un partit a cara o creu durant la temporada. I ho ha fet amb Neymar enganxat a la banda esquerra. Tot i que el seu adéu sembla més proper que mai, el brasiler ha tornat a acompanyar Leo Messi i Luis Suárez en la punta d’atac.

El partit, presentat com un espectacle de la Super Bowl, amb focs d’artifici i les llums del Hard Rock Stadium apagades, ha començat amb un Barça molt endollat. Els blaugrana han aprofitat els primers minuts per deixar estabornit el Madrid. Leo Messi, en una jugada individual, i Ivan Rakitic, amb un xut des de la frontal de l’àrea, han fet els dos primers gols quan només s'havien jugat set minuts (0-2).

El Barça mantenia la pressió alta dels dos primers partits i tancava els blancs en el seu propi camp. Al Madrid li costava molt sortir amb la pilota controlada i corria el risc de sortir escaldat si no reaccionava. L’absència de joc al mig del camp ha provocat que el partit es trenqués i es jugués a les àrees. Amb les anades i vingudes, els blancs han recuperat l’aire.

Mateo Kovacic ha caçat una pilota a la frontal de l’àrea blaugrana per fer, sense pressió, l’1-2 amb un xut enganxat al pal. Impossible d’aturar per a Jasper Cillessen. Un gol difícilment imaginable en un altre context que el d'una pretemporada per la passivitat d’alguns futbolistes del Barça. El trident seguia a la seva i Neymar, fent la guerra pel seu compte. El brasiler s’agradava i portava de bòlid el seu marcador, Dani Carvajal.

En un córner del Barça ha arribat l’empat del Madrid. La centrada de Rakitic ha estat l’inici d’un contracop molt mal defensat. Marco Asensio ha combinat amb Kovacic per aprofitar una passada a l’espai i una errada de Jordi Alba en el marcatge per fer el 2-2. Els de Zidane, a base de fogonades de talent, empataven el partit i castigaven la falta d’encert del Barça abans del descans.

Partit de pretemporada

Valverde només ha fet un canvi a la mitja part: Sergi Roberto ha substituït Andrés Iniesta. La decisió ha contrastat amb la de Zidane, que ha donat minuts a bona part de la banqueta. El partit seguia trencat i la pilota passava per les àrees saltant-se el mig del camp. En una jugada assajada, però, el Barça ha recuperat l’avantatge. Neymar ha servit una falta lateral perquè Piqué, entrant des de darrere, fes el 2-3.

Aquest nou Barça ha demostrat en pretemporada que domina les jugades a pilota aturada i que treballa l’estratègia ofensiva. A mesura que passaven els minuts, la intensitat decreixia i els canvis se succeïen.

El tram final ha servit per confirmar el bon moment de Cillessen, decisiu en la victòria, i per veure detalls de Denis Suárez, que ha actuat com a extrem dret en el lloc de Messi. El 2-3 és la tercera victòria en els tres partits del Barça a la gira. Un resultat que serveix per guanyar la primera International Champions Cup al club.

L’equip abandona els Estats Units després d'onze dies i ho fa amb el futur de Neymar encara per resoldre, un assumpte que els mateixos companys demanen que s’acabi d’una vegada per totes.