Dos gols de Luis Suárez i un de Paulinho resolen un altre partit gris del Barça. Els blaugrana guanyen amb serveis mínims contra el Leganés i evidencien un problema de joc que amenaça amb convertir-se en estructural (0-3). Ter Stegen torna a salvar el líder de Primera i l'equip menys golejat d'Europa.

Butarque per davant de Torí

Ernesto Valverde ha tornat a ser fidel al seu discurs i no s’ha guardat res. En la prèvia, el tècnic va avisar que només el preocupava el partit de Leganés, sense pensar en la Juventus de Torí o el València. I és per això que Gerard Piqué i Samuel Umtiti han començat de titulars tot i estar a una targeta de la suspensió.

El Barça ha sortit amb tot per deixar el ‘virus FIFA’ en un refredat. L’equip, però, ha caigut en la teranyina defensiva del Leganés. Els madrilenys han sabut contrarestar i vigilar un Leo Messi que es perdia entre samarretes de color morat. La mirada del ‘10’, perduda en el cercle central, era el pitjor símptoma d’un equip incapaç de xutar entre els tres pals.

Paco Alcácer, una altra vegada des de la banda, era de les poques notes positives del primer tram de partit, juntament amb Jordi Alba, en la línia ascendent dels últims partits. Andrés Iniesta no entrava en contacte amb la pilota i el Barça es ressentia. El Leganés esperava, amb les línies molt juntes, i buscava pilotades llargues cap al seu davanter, Nordin Amrabat. Una idea simplista executada a la perfecció.

El Barça ha trobat el gol quan menys ho ha merescut. Cuéllar, porter dels madrilenys, ha regalat el 0-1 a Luis Suárez després de refusar malament un xut d’Alcácer. Suárez trencava una sequera de 479 minuts sense marcar amb un dels gols més senzills de la seva carrera. L’equip no mereixia el resultat i Ter Stegen, una altra vegada, ha estat el  millor guardià del premi.

El porter alemany s’ha lluït amb una aturada al xut de Szymanowski. El 0-1 era la millor noticia d’un Barça que trobava massa a faltar el talent de Messi, aïllat i absent. A més, Piqué ha vist la groga per una falta molt discutible. Sancionat. Mestalla veurà una parella de centrals inèdita.

Doble canvi

La segona part no ha servit per revitalitzar el Barça. El Leganés acceptava el guió del partit, perquè es topava amb les mans de Ter Stegen en la majoria dels atacs, impecable en totes les jugades. El porter s’ageganta amb el pas de les jornades, marcant diferències que es tradueixen en punts. Molts punts.

Valverde ha buscat revolucionar l’equip des de la banda. I el seu doble canvi ha coincidit amb el 0-2. Aleix Vidal i Paulinho han vist des del camp com Suárez tornava a caçar un refús de Cuéllar per fer el seu segon gol de la tarda amb una rematada acrobàtica. Partit decidit a falta de 30 minuts. El resultat per davant del futbol.

El doblet de Suárez ha anestesiat Butarque, que animava més per inèrcia que per convenciment. El Barça es centrava en mantenir l’avantatge i a veure com es descomptaven minuts fins el 90. El tram final, com el futbol dels blaugrana, ha passat desapercebut, però Paulinho ha tornat a aprofitar la seva oportunitat fent el 0-3 a plaer.

Tot i les sensacions, molt millorables, el Barça segueix fent camí: 11 victòries i 1 empat en 12 jornades per consolidar-se com a líder de Primera Divisió. A més, l’equip allarga la ratxa d’imbatibilitat i encadena 17 partits sense perdre. Els números estan amb Valverde. El joc, de moment, no.