El Barça es va proclamar campió de LaLiga Promises al noquejar sense miraments l’Atlètic de Madrid a la final del torneig (6-1). Amb la consecució del títol els de Sergi Milà van culminar una competició que demostra que, actualment, les noves generacions de la Masia tenen un nivell molt alt.

Com als quarts de final (davant el PSG) i les semifinals (contra el Reial Madrid), l’Infantil B del Barça va sortir molt concentrat i amb l’objectiu d’avançar-se al marcador. I quan només s’havien disputat 10 minuts, Xavi Planas i Pol Muñoz ja havien marcat dues dianes en dues jugades individuals que posaven el partit molt a favor del conjunt blaugrana. Larios, amb l’ajuda d’un defensa de l’Atlètic, i altre cop el ‘9’ culer, Xavi Planas, que va realitzar un potent xut ras amb la cama esquerra, van acabar de sentenciar el partit abans que aquest arribés a la mitja part.

La segona meitat va ser un tràmit. Els joves de l’Atlètic de Madrid estaven moralment enfonsats i els del Barça seguien demostrant la mateixa ambició que durant els primers 20 minuts, tot i que amb menys intencions de marcar gols i més voluntat de controlar el partit mitjançant la possessió de la pilota. Un gol en pròpia porta de Joao i una diana de Caravaca quan faltava poc per acabar el partit plasmaven a l’electrònic l’exhibició blaugrana; el gol a l’últim minut de Garnacho pels matalassers va ser anecdòtic.

Adrià Capdevila, MVP del torneig

El migcampista i capità del Barça va ser escollit per l’organització de la competició com al millor jugador. Tot i que a nivell golejador no va destacar, el seu lideratge en l’elaboració de jugades de perill i la sortida de la pilota va resultar determinant perquè s’acabés emportant el premi individual.

Per la seva banda, Xavi Planas, Toni Caravaca i Alejandro Garnacho (els dos primers del Barça i el tercer de l’Atlètic) van ser els màxims golejadors del torneig. Els tres jugadors van haver de compartir la Bota d’Or després de finalitzar la cita amb 4 dianes cadascú.

El ‘Fair-Play’ dels nens del Barça

Un cop acabat el partit, els petits jugadors blaugrana van protagonitzar un acte de molta grandesa; una lliçó d’humilitat i valors inculcada des de la Masia. Abans de celebrar la consecució del títol de LaLiga Promises, l’Infantil B del Barça va anar a consolar un per un als jugadors de l’Atlètic de Madrid.