Reines de Copa. El Barça s'ha imposat amb un contundent 4 a 1 a l'Atlètic de Madrid i d'aquesta manera s'ha venjat d'un equip que el va privar de conquerir la Lliga Iberdrola. Jennifer Hermoso ha liderat un conjunt blaugrana que ha trencat la ratxa matalassera de 386 dies sense perdre.

Primera part de dues cares clarament contraposades. La primera ha mostrat un Barça atrevit, profund i intens que ha obligat Lola Gallardo ha intervenir fins a 6 cops. Amb una pressió molt efectiva, les jugadores de Xavi Llorens han jugat bona part dels primers 25 minuts a camp contrari i això les ha permès comptar amb alguna ocasió clara.

Contra la bèstia negra

La calor era excessiva (el termòmetre marcava una temperatura al voltant dels 35 graus a la Ciutat de Futbol de Las Rozas) i l’àrbitre ha decidit parar el partit perquè les futbolistes aprofitessin per hidratar-se. L’improvisat descans sobre la gespa ha anat molt millor a les matalasseres, que després d’aquest han millorat la seva versió i han començat a recordar la bèstia negra que han estat aquesta temporada pel Barça.

La reanimació de l’Atlètic Madrid ha rebut resposta, però, d’una Sandra Paños molt encertada sota pals i una falta de punteria madrileny que han impedit el primer gol de la final. L’exjugadora del Barça Sonia Bermúdez ha enviat la pilota als núvols en un penal en contra les catalanes i d’aquesta manera no ha pogut avançar el seu conjunt abans del descans.

Premi a la persistència

Qui sí que ho ha pogut fer ha estat Jennifer Hermoso. La migcampista ofensiva del Barça no ha donat per perduda una pilota dins l’àrea i no ha deixat de lluitar-la tot i estar envoltada de moltes jugadores rivals. Un refús d’aquestes, precisament, l’ha recollit Mariona per realitzar-li una passada de la mort a la mateixa. Hermoso no ha perdonat i amb un xut creuat ha marcat el camí blaugrana cap a la Copa de la Reina.

La madrilenya tenia clar que no volia deixar escapar l’únic títol del Barça en una temporada més que notable i a la represa ho ha tornat a demostrar. Les centrals matalasseres no han controlat la seva esquena i Hermoso, arribant des de la segona línia, ha batut Lola Gallardo amb l’esquerra.

El segon gol ha deixat trastocat les campiones de Lliga però Sonia Bermúdez ha aparegut per evitar que fos definitiu. Control exquisit i definició potent, contra la qual Sandra Paños no hi ha pogut fer res, per retallar distàncies i posar emoció a la final. La bèstia negra s’ha despertat i les catalanes han iniciat una última mitja hora de partit que prometia patiment.

El premi a una bona temporada

Els errors es paguen cars, però, i més si el teu rival els aprofita. Alexia Putellas ha recuperat una pilota, s'ha quedat sola davant la portera de l'Atlètic i ha sentenciat el partit quan encara quedaven 20 minuts per al final del partit. I és que tot i que era temps més que suficient per intentar la remuntada, el cop ha estat dur i el cansament no ho ha permès. Aitana Bonmatí, a més, ha fet més gran la ferida a les acaballes del matx.

Punt i final a un any molt bo del Barça que, fins al moment, no havia tingut recompensa. Les blaugrana han realitzat la millor temporada europea de la seva història i han competit la Lliga Iberdrola fins el final, però s'han hagut d'acontentar amb la seva cinquena Copa de la Reina. En l'últim partit de Xavi Llorens a la banqueta del Barça després de més de 10 anys a l'entitat, el tècnic de Cardedeu s'ha pogut acomiadar amb el dolç sabor que suposa guanyar un títol a l'Atlètic de Madrid.