Els doblets de Marc Cardona i Dani Romera han servit al Barça B per imposar-se al Racing de Santander a domicili (1-4) i encarrilar l'ascens a Segona. Els de Gerard López s'han refet del gol inicial dels locals i buscaran culminar l'eliminatòria al Miniestadi el diumenge vinent.

Barça i Racing són dos equips que es complementen com a rivals: els blaugrana es senten còmodes amb el control de la pilota i els de Santander acostumen a fiar les seves oportunitats a partir dels errors contraris. I l'aproximat 60% de possessió amb què han comptat els visitants és una clara prova d'això, i més tenint en compte que el partit d'avui es disputava a un Sardinero ple a vessar (amb més de 20.000 espectadors).

Ensurt inicial

Precisament en un contraatac ha arribat el primer gol de l'eliminatòria final d'ascens a la Lliga 1|2|3. Aquino ha xutat al pal i Abdón Prats ha aprofitat per recollir el refús i enviar la pilota dins la porteria de Suárez. El partit no es podia posar més a favor dels interessos locals, que, lluny de modificar el seu plantejament, han continuat esperant a camp propi qualsevol errada catalana per intentar fer més mal. El gol reafirmava la proposta racinguista.

La primera part del matx ha transcorregut al ritme que interessava al Racing, és a dir, sense que passessin massa coses sobre el terreny de joc. Els de Gerard López, per la seva banda, ho han intentat però sense profunditat ni encert. El Barça volia però no podia fins que ha arribat un doblet de Marc Cardona en un moment psicològic.

La resposta de Marc Cardona

Amb cinc minuts, el davanter ha marcat dues dianes (una a passada de Fali i l'altra, a centrada de Gumbau) que han batut Crespo i han capgirat el partit just abans del descans. Dos gols en un moment oportú que han marcat el camí de la Segona Divisió al conjunt blaugrana.

A la represa, el Racing s'ha trobat molt incòmode sobre la gespa i, veient com passaven els minuts i no arribaven les ocasions, els nervis s'han acabat apoderant dels cantàbrics. A més, Abdón Prats ha estat expulsat com a conseqüència d'una dura entrada a Palencia i aquests han hagut de disputar pràcticament tota la segona meitat amb un home menys.

Amb un peu i mig a Segona

El filial del Barça ha aprofitat la superioritat numèrica per generar oportunitats i en una d'elles Dani Romera ha incrementat la distància al marcador. L'andalús ha recollit una cessió de Cardona dins l'àrea i no ha perdonat amb un potent xut per encarrilar l'ascens blaugrana a la Lliga 1|2|3.

Per si era poc, Suárez ha parat un penal llançat per Aquino i poc després Dani Romera ha certificat el seu doblet amb una precisa rematada creuada amb la dreta. Sentència final que ha permès als de Gerard López deixar bona part dels deures fets abans del partit de tornada, diumenge vinent a les 20.15 hores.