El juvenil del Barça aconsegueix el bitllet pels quarts de final de la UEFA Youth League, la Champions del futbol base, després de guanyar per 4-1 al Borussia Dortmund. Jordi Mboula ha tancat la el partit amb un gol que donarà la volta al món.

Començar remuntant

Tot i començar el partit dominant, amb una pressió que aconseguia neutralitzar la sortida de pilota del Dortmund, el Barça ha claudicat en la primera ocasió. Els alemanys han aconseguit trenar una jugada per la banda esquerra que ha aprofitat Dominik Wanner per fer el 0-1. Només s’havien jugat sis minuts i a l’equip ja li tocava remuntar.

Els blaugrana, entrenats per l’exjugador del primer equip Gabri Garcia, han seguit executant el mateix pla tot i anar per darrere al marcador. El Barça seguia monopolitzant la possessió i ha fregat l’empat en dues jugades pràcticament consecutives del davanter Abel Ruiz. El Dortmund era conscient que el temps corria a favor seu i es limitava a defensar, buscant contracops per explotar els metres que deixaven a l’esquena els dos centrals del Barça.

L’equip de Gabri ha persistit i la insistència ha tingut premi. El lateral Marc Cucurella ha començat una jugada per la banda esquerra per habilitar Ruiz dins l’àrea. El davanter valencià ha pogut girar-se per enviar una centrada al segon pal, on ha aparegut Carles Pérez, golejador d’aquest juvenil 'A', per fer el gol de l’empat amb l’interior. El Barça marxava al descans amb un resultat injust pel que s’havia vist en els primers 45 minuts. L’equip mereixia més.

El xou d’Mboula

El Barça ha tornat del descans amb ganes de desfer l’empat. Dues ocasions molt clares han precedit el 2-1. El Dortmund era incapaç de reaccionar ni aixecar la veu davant onze jugadors vestits de blaugrana que perseguien totes i cada una de les pilotes. En una centrada lateral, Busquets ha rematat al travesser i el refús l’ha aprofitat Ruiz per rematar a plaer. L’equip li havia donat la volta al marcador en deu minuts. I ara li tocava saber administrar la renda.

Lee Seung Woo ha substituït Pérez, amb una lesió muscular, per sentenciar el partit. Després d’una gran jugada individual de Jordi Mboula, el davanter coreà ha aprofitat el refús del porter del Dortmund per fer el 3-1. El Barça ho tenia fet. I això ho ha aprofitat Mboula per fer el gol del torneig. L’extrem ha agafat la pilota a la línia divisòria, ha superat el primer rival amb una mitja volta i quan ha trepitjat l’àrea s’ha desempallegat dels dos defenses alemanys amb un ràpid gest tècnic. A l’àrea petita, Mboula ha creuat la pilota per arrodonir una exhibició. Un gol molt semblant al de Leo Messi contra el Getafe al Camp Nou.

Els blaugrana es classifiquen pels quarts de final per la porta gran. Una eliminatòria que es tornarà a disputar a partit únic entre el 7 i el 8 de març.