El Barça ha guanyat amb comoditat (4-0) a un Deportivo que no ha presentat batalla. El partit dels blaugrana, molt seriós en defensa, serveix per allunyar fantasmes després de la derrota a Balaídos i l'aturada de seleccions. Leo Messi ha tornat i, com el Barça, ho ha fet per la porta gran: gol i recital en 35 minuts.

Vèncer i convéncer

‘Virus FIFA’, depressió post-Balaídos, rotacions o horari poc habitual. El Barça ha donat un cop a la taula, oferint la seva millor cara i invalidant qualsevol excusa en aquesta vuitena jornada. Amb Leo Messi començant el partit des de la banqueta, Luis Enrique ha tornat a apostar per Luis Suárez i Neymar. Canvis controlats i sistema més ofensiu. La recepta del 3-4-3 amb Lucas Digne ballant entre defensa i mig del camp li ha sortit bé a l’asturià.

El Deportivo arribava sense complexes i amb la lliçó ben apresa. Línies molt juntes, no córrer riscos i buscar, constantment, l’esquena de Gerard Piqué i Jeremy Mathieu amb pilotades llargues. El Barça ha sabut controlar les -poques- armes dels gallecs i ha encarrilat el partit en només 15 minuts.

Rafinha disfressat de Messi

Aprofitar les oportunitats en un equip tant competitiu és un deure aquesta temporada. Rafinha ha repetit titularitat, però avui, enganxat a la banda dreta. Ocupant l’espai reservat a Messi, el brasiler ha estat igual de determinant que l’argentí.

Rafinha és més treball que talent i més sacrifici que virtuosisme. Qualitats que li han valgut ser el protagonista de la primera part fent dos gols. El primer, després de lluitar per recuperar una pilota i el segon, anticipant-se als defenses en un refús del porter del Dépor Germán Lux. Dos gols en 15 minuts.

Si Rafinha ha fet de Messi, Suárez ha fet de Suárez. Amb només dos entrenaments, l’uruguaià s’ha plantat al Camp Nou amb la mateixa voracitat de sempre. En una associació amb Neymar, el ‘9’ del Barça s’ha generat un espai a dins de l’àrea per fer el tercer abans del descans. Partit resolt i feina feta.

Contra el City, amb Messi

Luis Enrique ja va advertir que pensar en el Manchester City “seria un gran error”. Però amb el marcador encarrilat, s’ha dedicat a dosificar esforços. Paco Alcácer ha substituït Suárez a la mitja part i Messi ha entrat per Busquets a falta de 35 minuts. Per la rebuda, al Camp Nou se li han fet molt llargs aquests 25 dies sense l’argentí.

Una ovació que Messi ha volgut agrair amb gol. Només ha necessitat tocar tres pilotes per fer el 4-0 i confirmar que està plenament recuperat de la lesió a l’adductor de la cuixa dreta. La millor notícia del partit.

Una autoexpulsió de Laure per un cop de colze sobre la cara de Neymar ha descafeïnat un tram final que ha servit per tornar a veure els eslàloms de Messi i les diagonals l’esquena del lateral dret. La frase “no valores què tens fins que ho perds”, cobra aquesta tarda una mica més de sentit. Veure’l jugar cada tres dies pot arribar a anestesiar la concepció d'un jugador irrepetible. Per desgràcia, hi ha lesions que ens ajuden a recuperar la perspectiva.

La segona part també accentua la desesperació d’Alcácer. El davanter ha tornat a tenir tres oportunitats clares però la sort segueix girant-li l’esquena. Dues rematades que ha salvat Lux i una a fora. El gol l'hagués aliberat de tanta pressió. Ara és feina de Luis Enrique i els seus fer que Alcácer vegi la llum -i porteria-.