La pretemporada serveix per provar, veure com actuen els jugadors en cada posició i determinar com se senten més còmodes jugant. Les ganes de demostrar coses dels joves i el rodatge dels jugadors del primer equip són els principals objectius. El Barça s'ha estrenat contra el Celtic de Glasgow de la millor manera possible, guanyant per 1-3.

Minuts per tornar a sentir-se futbolista. La temporada torna a començar. El primer partit ha estat contra un gran equip europeu; un clàssic. El Celtic és un bon conjunt, molt més rodat que els blaugrana i amb més jugadors del primer equip que els de Luis Enrique.

L'entrenador asturià ha apostat per sortir amb els millors i anar fent variacions a mesura que avançava l'enfrontament. Dues cares del Barça i dues intencions de l'equip.

Arda i Messi marquen les diferències

Els jugadors del primer equip han començat de titulars. Tres gols a favor en quaranta-cinc minuts i un en contra per acabar decantant el partit. Els golejadors han estat Arda Turan i Munir; i un dels que ha jugat tot el partit, amb assistència inclosa, ha estat Aleix Vidal. Tres jugadors que necessitaven un partit com el d'avui. Un gol en pròpia porteria del Celtic i una errada del central del filial Martínez han propiciat els altres dos moments del partit.

Messi, Suárez, Munir, Arda Turan, Sergi Roberto, Denis Suárez i Aleix Vidal, han estat els principals dominadors i controladors del joc blaugrana a la primera meitat. El partit ha acabat resolent-se gràcies al seu joc. Un Barça a mig gas i sense prémer l'accelerador ha estat capaç de vèncer un Celtic que està immers en plena competició de prèvia de la Champions League.

Errades i imprecisions habituals

El partit, però, no ha estat tot ple de grans moments ni grans minuts. Sent el primer partit de pretemporada, amb jugadors que portaven només cinc dies d'entrenament comptats, han fet sortir a la llum les coses que no vol veure Luis Enrique. Imprecisions en defensa, en la sortida de la pilota, passades sense destinatari clar, joc travat... típic de partit de pretemporada.

Les millores encara han d'arribar. Els partits de pretemporada serveixen per millorar, tornar a recuperar la forma i definir l'estil de joc de la temporada. Els jugadors del primer equip van tornant amb comptagotes, però els integrants del filial i del Juvenil A segueixen amb la seves ganes ajudant a començar un nou any de futbol.

Dues setmanes per tornar

Només queden dues setmanes perquè la competició oficial torni a escena. Fins el diumenge 14 en el partit d'anada de Supercopa d'Espanya contra el Sevilla, el Barça haurà de jugar tres partits. Dues cites de nivell la setmana vinent contra el campió anglès, el Leicester, i el Liverpool. I el dia 10 d'agost, el Gamper contra el Sampdoria.