El Girona no ha pogut superar l'Athletic Club i suma la primera derrota de la temporada (2-0). Els gols d'Iker Muniain i Aritz Aduriz suposen massa càstig per un Girona que mai li ha perdut la cara al partit però que ha pecat d'innocent en algunes jugades. L'experiència i el rodatge han desnivellat la balança.

Confiança cega

Pablo Machín ha tornat a demostrar que és un home de costums. "Quan un equip funciona bé, els entrenadors procurem mantenir-lo", va dir a la roda de premsa prèvia al partit. I aquesta tarda ha repetit el mateix onze titular que va empatar contra l’Atlètic de Madrid i va guanyar contra el Màlaga.

Machín sabia que no podia arribar a San Mamés amb la voluntat d’arravatar-li la pilota als locals. L’Athletic es fa fort a casa i ha intentat sortir dels primers minuts amb avantatge al marcador. Però no ho ha aconseguit. I no per demèrits propis sinó per mèrits del Girona.

Els gironins han aconseguit neutralitzar tots els atacs sense patir en defensa i, poc a poc, han anat agafant confiança en atac amb el seu característic sistema 3-5-2. Aday Benítez era el més actiu d’un equip al que li ha costat molt sobreposar-se al gol d’Iker Muniain. El capità de l’Athletic ha aprofitat una centrada d’Iñaki Williams per desfer l’empat. Resultat injust.

Una lliçó de tres punts

L’1-0 ha empès un Athletic que ha començat a trobar espais, apropant-se a la porteria de Gorka Iraizoz. Per sort, el Girona ha aconseguit mantenir el resultat fins al descans. En els segons 45 minuts, sense canvis, l’equip ha saltat a la gespa amb una altra cara. Combinant i posant en problemes Herrerín. Aday, primer, i Álex Granell, després, han avisat el porter de l’Athletic. Dos avisos estèrils que han estat el preludi del 2-0.

Quan pitjor ho estava passant l’Athletic, la jugada menys lluïda del partit li ha donat aire. Els bascos, capficats en combinar per terra, han trobat el 2-0 amb el futbol directe. Williams ha caçat una pilota per habilitar Aritz Aduriz al punt de penal. El davanter, dubte fins l’últim moment per una lumbàlgia, no ha fallat per refredar la reacció del Girona. Quedava més de mitja hora pel final però l’Athletic guanyava gràcies a l’ofici.

Machín ha mogut la banqueta buscant una reacció que no ha arribat. El Girona ha consumit els últims minuts sense trepitjar l’àrea de l’Athletic, més enllà d’una arribada de Larry Kayode. L’Athletic feia valer la seva experiència per ‘matar’ el partit i buscar un tercer gol que s'ha resistit perquè Sabin Merino ha xutat al pal.

La primera derrota del Girona a Primera Divisió arriba acompanyada d’una lliçó de l’Athletic. L’eficàcia en atac i la gestió dels esforços dels bascos han de servir per aprendre a afrontar futures sortides. La setmana vinent, el Sevilla visita Montilivi en una altra prova d’altura en aquest inici de Lliga.