La Volta a Catalunya segueix mirant cap al futur i s'ha assegurat la difusió televisiva de cinc edicions més de la prova ciclista més antiga de l'Estat espanyol, que aquest any arriba a la seva 97a edició. La direcció de la prova ha confirmat un acord amb ASO (Amaury Sport Organisation), empresa encarregada d'organitzar esdeveniments esportius com el Tour de França, el Ralli Dakar o la Marató de París.

L'acord a que han arribat és per cinc anys i d'aquesta manera s'assegura també l'edició número 100 de la Volta a Catalunya el 2020. El director de la cursa catalana, Rubén Peris, ha assegurat que "és un orgull donar suport a una cursa ciclista amb un palmarès tan important. Aquesta aliança ens permet estar presents en la 100a edició de la Volta a Catalunya en 2020 i projectar cap al futur junts".

L'aliança estratègica anirà principalment involucrada en els temes d'imatge i patrocinis. L'acord inclou a partir d'ara la producció d'imatges, la distribució dels drets de televisió i la gestió de patrocinadors de la Volta. Una nova empresa involucrada en una cursa que fins ara han gestionat Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva i recolzada pel govern de la Generalitat de Catalunya.

Què és ASO?

L'empresa Amaury Sport Organisation és la principal organitzadora d'esdeveniments esportius a França i compta amb un gran número de proves de gran rellevància mundial al seu càrrec. Curses ciclistes com el Tour de França, la París-Roubaix o la Vuelta a Espanya, entre la vintena de proves ciclistes que organitza a nivell mundial. També s'encarrega de l'organització de la Marató i Mitja Marató de Barcelona i París, a més de Ralli Dakar i d'altres proves del món del motor, la vela i el golf. ASO és també propietària dels diaris L'Équipe i Le Parisien.