La selecció masculina de rugbi de Nova Zelanda, coneguda com els All Blacks, ha estat distingida amb el Premi Princesa d'Astúries dels Esports 2017 per ser una "icona" d'aquest esport, en què han aconseguit nombrosos èxits, i a més un "exemple d'integració racial i cultural". L'acta reconeix els "extraordinaris èxits esportius" dels All Blacks, que també reflecteixen "grans valors com la solidaritat i l'esportivitat".

Vigents campions del món, els All Blacks són el combinat nacional més llorejat de la història del rugbi amb tres títols dels vuit mundials disputats, sent l'únic equip que repeteix títol mundial consecutiu i que té el rècord de victòries. El jurat ha valorat que els All Blacks hagin contribuït a "la unitat de neozelandesos de diferent origen, simbolitzat en la 'haka' -dansa tribal maorí-, vincle amb les seves arrels i el seu patrimoni ancestral". A més, també han enaltit a aquest equip com un exemple dels valors de l'esport.

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha vaticinat que la concessió del Premi als All Blacks tindrà una "repercussió internacional molt gran", i l'exseleccionador espanyol de futbol Vicente del Bosque ha lloat els "mèrits esportius i també els comportaments que traslladen". Per la seva banda, el primer executiu de la Federació Neozelandesa de Rugby (NZR), Steve Tew, ha expressat que la selecció nacional del seu país se sent "humilment honrada" per haver estat escollida guanyadora i que suposa un "gran honor" per als All Blacks ser distingits amb el "prestigiós" Premi Princesa d'Astúries.

L'equip nacional neozelandès s'ha imposat en l'última votació per àmplia majoria a l'opció de la primera dona que va córrer una marató amb dorsal, Kathrine Switzer, per davant de la campiona olímpica de salt d'alçada Ruth Beitia, que va ser tercera. Cada premi està dotat amb una reproducció d'una escultura de Joan Miró, símbol representatiu del guardó, la quantitat en metàl·lic de 50.000 euros, un diploma i una insígnia.