L’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb el RCD Espanyol, ha demanat formalment acollir a la ciutat un partit de la selecció espanyola de futbol. El govern municipal i el club han fet la sol·licitud directament al president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, segons informa Mundo Deportivo. L'Ajuntament, però, ha assegurat a El Nacional que no s'ha fet cap petició formal des del consistori, i insisteixen que no són ells qui ho ha de demanar, sinó que ho han de fer els clubs.

Ja a finals de gener va fer-se pública la notícia sobre la voluntat de l’àrea d’esports de l’Ajuntament per rebre a la ciutat un dels partits de ‘la Roja’. Aleshores, des de l’equip de Colau es va negar haver fet cap petició oficial, tal com va indicar el tinent d'alcalde Jaume Asens.

Des del comissionat es va indicar que hi havia hagut converses sobre el tema “en el marc de les relacions habituals i normals en l’àmbit esportiu”, però que no eren “ni una petició ni una negociació”.

"No és competència de l'Ajuntament"

També l'alcaldessa Ada Colau havia negat en una entrevista a BTV fa menys d'un mes que hi hagués cap petició formal. "No hem fet can negociació", va insistir l'alcaldessa, tot remarcant que això "no és competència de l'Ajuntament".

Finalment, però, sí que s’ha fet la sol·licitud de manera formal, amb el suport explícit del RCD Espanyol. L’hipotètic partit de l’equip de Julen Lopetegui a la capital catalana, però no seria fins a l’abril, ja que la selecció espanyola ja té assignats els horaris i els estadis on disputaran els propers compromisos fins al 28 de març.