El Barça és a un pas de les semifinals de la Copa del Rei després de superar l'anada dels quarts de final amb un solitari gol de Neymar, que ha tornat a marcar i ha estat el millor de l'equip.

L'1x1 del Barça

Jasper Cillessen: Millorat

El porter de la Copa. Cillessen ha tornat a ser el porter del Barça i se l’ha vist més còmode que en el duel contra l’Athletic. Jugant com un cinquè defensa a l’hora de treure la pilota jugada, l’holandès no s’ha complicat i tampoc ha patit quan ha hagut d’intervenir.

Sergi Roberto: Extrem

La llibertat de Messi ha tornat a catapultar-lo a l’atac. Decidit i valent, Roberto ha fet més quilòmetres que mai però ha patit en defensa amb les pujades de Yuri.

Gerard Piqué: Davanter

Willian José, el davanter de la Reial, no l’ha posat en problemes. Sense feina al darrera, el central ha aprofitat els últims minuts per pujar a l’atac, sobretot en les jugades d’estratègia. Ha acabat el partit amb molèsties al turmell per una topada amb Mikel Oyarzabal.

Samuel Umtiti: Perdut

Ha tornat a guanyar-li la partida a Mascherano però ha fet una passa enrere. Sense precisió amb la pilota els peus, una pèrdua seva ha estat a punt d’acabar en el primer gol de la Reial. No ha estat atent en els marcatges i se l’ha vist fora de lloc en defensa. Necessita recuperar les sensacions amb les que va començar la temporada.

Lucas Digne: Passerell

Partit gran i Luis Enrique ha tornat a confiar en ell. És una opció de garanties per fer descansar Jordi Alba però avui ha demostrat que està un graó per sota del lateral de l’Hospitalet. La falta de precisió en els metres finals i regals en forma de faltes innecessàries han donat ales als guipuscoans.

Sergio Busquets: Gris

La falta d’iniciativa amb la pilota de l’equip ha perjudicat directament el seu joc. No s’ha amagat mai, sempre oferint una ajuda per superar la pressió de la Reial, però sense arribar a connectar-se. És un luxe massa gran no potenciar el seu joc.

Ivan Rakitic: Sacrificat

El partit ha passat per sobre seu. Tornava a jugar de titular després de tres partits però ha estat incapaç de tenir incidència en el joc. No ha escatimat esforços en defensa, ajudant Sergi Roberto però sense transcendir. El Barça necessita recuperar la seva millor versió.

Andrés Iniesta: Condicionat

Ha estat dels pocs que ha apostat per jugar i associar-se en els primers compassos del partit. La seva societat amb Messi i Busquets ha permès al Barça agafar aire quan la Reial avançava les línies. Unes molèsties físiques l’han deixat al vestidor a la mitja part.

Leo Messi: Enrabiat

No ha tingut incidència directe en les ocasions més clares però és un factor clau per entendre els instants de domini blaugrana. Alliberat de tasques defensives, Messi s’ha unit al mig del camp per intentar construir amb la pilota. Ha vist la targeta groga per endarrerir una falta llunyana després de rebre dues puntades. Una injustícia.

Luis Suárez: Generós

No ha gaudit de cap ocasió de gol però s’ha barallat amb la parella de centrals Íñigo Martínez-Raúl Navas. En dies com avui, on el partit li gira l’esquena, el davanter del Barça no deixa d’intentar-ho.

Neymar Jr: Retrobat

Un penal que ell mateix ha provocat ha acabat en el 0-1 del Barça. Neymar ha recuperat el camí del gol, tal i com va fer contra l’Athletic al Camp Nou, des del punt de penal. Ha estat la punxa més activa del trident però li ha faltat encert en els metres finals. Ha perdonat dues ocasions clares per sentenciar el partit i encaminar l’eliminatòria.

André Gomes: Revifat

La lesió d’Iniesta li ha obert les portes d’Anoeta i no ha desaprofitat l’oportunitat. Tal i com va fer contra Las Palmas, on va quallar el seu millor partit amb el Barça, el portuguès ha tornat a jugar desinhibit, oferint solucions en atac.

Denis Suárez: Vitamínic

Ha tornat a tenir minuts i ha aportat dues cames fresques per mantenir el nivell físic de l’equip i encarar els últims minuts sense patir.