El Barça signa el certificat de defunció a París. La Champions s’acaba en la primera prova de foc (si no hi ha un miracle el pròxim 8 de març al Camp Nou). El París Saint-Germain ha donat una lliçó d’actitud i aptitud al pitjor Barça dels últims temps.

L’equip ha estat incapaç de contenir els atacs verticals i continuats del PSG, confirmant la deriva de les últimes jornades. Leo Messi, en un dels seus pitjors partits, no ha fregat la llàntia per tapar les carències. La voluntat de Neymar ha estat insuficient per fer un gol i tornar amb alguna esperança cap a Barcelona.

L’1x1 del PSG-Barça

Ter Stegen: Incapaç

Ha sostingut l’equip en els primers minuts, amb tres aturades de mèrit. Quan el partit s’ha començat a tòrcer, no ha pogut fer res per evitar la golejada. Els quatre gols han estat producte del mèrit dels davanters del PSG i no per demèrit seu.

Sergi Roberto: Superat

Defensar un jugador tan hàbil i vertical com Julian Draxler ha estat la seva perdició. S’ha mostrat incapaç de contenir els atacs dels parisencs i no ha donat alternatives en atac.

Gerard Piqué: Voluntariós

Sempre respon, independentment de la situació del partit i l’equip. Ha estat dels pocs que ha intentat aixecar el Barça, buscant solucions amb passades llargues al pla que naufragava. En defensa ha estat correcte. Els gols han passat pel seu costat.

Samuel Umtiti: Passerell

El partit li ha vingut gran. Cavani, amb esforç i compromís, se l’ha menjat en totes les disputes. Necessita guanyar en duresa i maduresa per ser el futur central blaugrana. La derrota ha evidenciat totes les carències que ha aconseguit tapar en la primera meitat de temporada. Una rematada seva als últims minuts ha estat a punt de convertir-se en el 4-1, però la pilota ha acabat al pal.

Jordi Alba: Desaparegut

La banda dreta del PSG ha estat un punyal. Di María ha quallat un dels millors partits de la seva carrera i Alba ha sortit perjudicat. Sense pes en defensa, Alba ha estat desaparegut en atac, deixant de banda la societat amb Neymar.

Sergio Busquets: Ombra

No ha pogut entrar al partit. El mig del camp dels parisencs l’ha ofegat, barrant-li totes les línies i fent una pressió esglaonada sobre al seva posició. Quan ha intervingut ho ha fet sense encert. Necessita més minuts i rodatge per recuperar la forma després de la lesió.

André Gomes: Erràtic

Ha tingut la millor ocasió del Barça però el seu xut s’ha estavellat al lateral de la xarxa de la porteria de Kevin Trapp. Ha tornat a deixar Rakitic a la banqueta, assentant-se en el teòric onze titular però sense ser transcendental. S’espera molt més d’un jugador com ell.

Andrés Iniesta: Pla

El tarannà del partit l’ha perjudicat en excés. El mig del camp del Barça ha brillat per la seva absència i s’ha passat llargs trams de partit sense intervenir. L’equip no ha tingut la pilota i, de retruc, ha sacrificat Iniesta.

Leo Messi: Desconegut

No ha tingut el dia. Com tot l’equip. Ha perdut més pilotes que mai i s’ha deixat pispar la cartera en la jugada que ha acabat amb el gol de Draxler. No ha pogut créixer amb la pilota i tot el que ha intentat li ha sortit malament.

Luis Suárez: Fantasma

No ha entrat en joc. L’equip no ha pogut connectar amb ell en cap situació i la parella de centrals, amb Marquinhos i un jove Kimpembe debutant a la Lliga de Campions, li ha guanyat totes les jugades dividides.

Neymar: Rebel

L’única llum en la grisor col·lectiva del Barça. Ha fet la guerra pel seu compte i ha estat a punt de treure’n rendiment. És l’única nota positiva de la nit juntament amb Ter Stegen.

Rafinha: Gris

Ha entrat per afegir musculatura al mig del camp però no ha pogut canviar el guió perquè el PSG ha seguit jugant amb dues marxes més.

Rakitic: Incisiu

Només ha necessitat 20 minuts per evidenciar que el Barça el necessita al mig del camp. No s’explica la seva suplència després de veure el rendiment d’André Gomes.