El Barça ha aconseguit superar la UD Las Palmas, una de les revelacions de la Lliga, amb un partit que reforça el vincle amb l'afició del Camp Nou. Luis Enrique ha pogut fer rotacions i li ha sortit bé. Aleix Vidal i André Gomes s'han reivindicat en una tarda on Luis Suárez ha tornat a demostrar, amb dos gols, la seva voracitat.

Ter Stegen: Impecable

Las Palmas no l’ha exigit en cap moment però ha solucionat sense problemes les dèbils arribades dels canaris. La pressió alta plantejada per Quique Setién l’ha obligat a jugar el rol de central i ha tornat a demostrar que és un autèntic especialista amb la pilota als peus.

Aleix Vidal: Incisiu

No ha desaprofitat l’oportunitat de Luis Enrique. El lateral ha substituït Sergi Roberto amb garanties, associant-se bé amb Messi i sent una alternativa en els atacs del Barça. Una passada seva ha desencadenat el primer gol de Luis Suárez i ha tancat la golejada fent el cinquè.

Javier Mascherano: Reconvertit

Ha començat el partit fent parella de centrals amb Umtiti però l’ha acabat on més li agrada, al mig del camp. El canvi de Busquets l’ha fet abandonar la defensa i situar-se com a pivot defensiu. Ha estat correcte en tot moment, en la mateixa línia del rendiment de l’equip.

Samuel Umtiti: Seriós

Menys exuberant que en altres ocasions, no ha volgut córrer riscos en defensa i sempre ha trobat un company per sortir des del darrera. Ha demostrat que uneix un gran sentit tàctic, fent faltes en moments clau, amb el gust ja provat per no rifar cap pilota.

Jordi Alba: Motor

La competència de Lucas Digne el beneficia. Ha generat moltes superioritats juntament amb Arda Turan, unint-se al mig del camp quan l’equip dominava la possessió. És un multiusos de valor incalculable.

Sergio Busquets: Agraït

El bon partit del Barça ha incidit de manera directa en el seu rendiment. L’equip ha aconseguit pressionar com un acordió i no ha patit en les transicions defensives. Clarivident al primer toc i intel·ligent a l’hora de cobrir els espais, Busquets ha crescut en confiança al costat de Gomes i Rafinha.

Rafinha: Revolucionat

Segona titularitat consecutiva. Rafinha és de la confiança de Luis Enrique i una alternativa a la rotació. Tot i això, el brasiler no aconsegueix quallar un partit per reivindicar-se. Avui no ha estat encertat, carregant-se amb una targeta innecessària al minut 25. Ha pecat d’egoista en una jugada que hagués significat el 2-0 de Luis Suárez però un centrada seva ha acabat en el gol de Messi.

André Gomes: Renascut

El millor partit amb el Barça des que va abandonar el València el passat estiu. Molt actiu en la pressió i combinant amb criteri, el portuguès ha jugat desinhibit. Necessita créixer i poc a poc comença a respondre a les expectatives que va generar el seu fitxatge.

Arda Turan: Golejador

El trident li tanca les portes de la titularitat però el descans de Neymar ha tornat a donar-li minuts. Com és habitual en aquesta temporada, Arda ha quallat un gran partit enganxat a la banda esquerra. Sacrificat en defensa i encertat en atac, ha tornat a marcar en l’única ocasió de gol que ha tingut. Ha fet el 4-0 aprofitant un refús de Javi Varas.

Luis Suárez: Depredador

Està en ratxa. El partit contra l’Athletic al Camp Nou el va tornar a connectar i avui ha tornat a demostrar una facilitat insultant per generar ocasions de gol. Ha fet dos gols en tres ocasions. Una assegurança de vida. La millor noticia per un Barça que el necessita per desencallar partits.

Leo Messi: Brillant

Un dia més a l’oficina. Ha fet un gol i ha estat l’actiu més important del Barça. Amb el gol d’aquesta nit, ja ha marcat a tots els equips de la Primera Divisió. Una estadística més al sarró per dimensionar la qualitat d’un futbolista irrepetible.

Ivan Rakitic: Ovacionat

Ha tornat a començar des de la banqueta i com en el partit contra l’Athletic, el públic del Camp Nou l’ha rebut amb una sonora ovació. És indubtable l’estima del culer cap a un jugador que no passa pels seus millors moments.

Paco Alcácer: Assistent

Ha tornat a tenir minuts per fer descansar Luis Suárez i ho ha aprofitat a mitges, servint-li en safata a Aleix Vidal el cinquè gol del partit però fallant una ocasió molt clara davant Javi Varas, el porter de Las Palmas.

Jeremy Mathieu: Recuperat

El defensa ha tornat a tenir minuts després de la lesió al soli de la cama dreta a finals del mes d’octubre. No ha tingut incidència en el joc.