El Barça ha debutat a Europa de la millor manera possible. L'equip s'ha tret l'espina de l'eliminació de l'any passat contra una Juventus de Torí molt disciplinada que ha onejat la bandera blanca per culpa de Leo Messi.

El davanter argentí, amb dos gols, suma una altra nit per emmarcar a la Champions i al Camp Nou. En el dia del debut d'Ousmane Dembélé com a titular, Messi ha tornat a demostrar que no hi ha ningú com ell.

L'1x1 del Barça-Juventus

Ter Stegen: Titular

Una temporada més, el porter alemany comença la Lliga de Campions sota els pals de la porteria del Camp Nou. I ja en van quatre. Ter Stegen ha estat el millor aliat del Barça en els minuts on la Juventus s’ha despenjat en atac. Sempre ha estat encertat. Un altre partit per demostrar que està a l’altura de l’empresa.

Nélson Semedo: Coet

Ha tornat a demostrar que la velocitat és el seu punt fort. Necessita temps per entendre’s amb Dembélé, company de banda, i conèixer els automatismes dels seus companys de defensa. Ha de ser més contundent en les pilotes dividides però l’equip ha guanyat un corrector de garanties per córrer cap enrere.

Gerard Piqué: Correcte

No falla en les grans cites. Sempre és una assegurança per defensar amb espais a l’esquena i ofereix el millor enllaç amb el mig del camp a l’hora de construir les jugades des de Ter Stegen. En defensa no ha patit, contenint amb encert les empentes d’Higuain i Dybala. Ha refusat una pilota sobre la mateixa línia de gol.

Samuel Umtiti: Expert

Està plenament consolidat a l’eix de la defensa del Barça, jugant al costat de Piqué. En la seva segona temporada ofereix seguretat i expertesa tot i la seva edat. Un jove amb galons i plenament preparat.

Jordi Alba: Carriler

Tal com va passar contra l’Espanyol, el Barça ha tornat a sortir sense extrem esquerre. La decisió tàctica de Valverde li ha atorgat tota la banda a Jordi Alba, capaç de defensar i atacar amb criteri. Aquesta nit, el lateral de L’Hospitalet ha estat més centrat en tasques defensives, seleccionant les accions d’atac amb comptagotes.

Sergio Busquets: Desllorigador

Ha brillat en la sortida de pilota. Davant la pressió alta de la Juventus, el migcampista del Barça s’ha incrustat entre els centrals per intentar que la pilota creui el mig del camp en les millors condicions possibles. I ho ha aconseguit. En la segona part, amb més espais, ha tingut més protagonisme i l’equip ho ha agraït.

Ivan Rakitic: Pulmó

Està en un gran estat de forma. Valverde confia cegament en ell i, de moment, està responent a la confiança amb rendiment. Al costat de Dembélé, avui ha estat més protegit però no ha negociat cap esforç en defensa. El nou sistema li permet despenjar-se més en atac i trepitjar l’àrea rival amb assiduïtat. I això ha possibilitat el seu gol, recollint un refús de la defensa al punt de penal de l’àrea de la Juventus.

Andrés Iniesta: Rejovenit

Partit per confirmar-se. Cinquena titularitat consecutiva per un Andrés Iniesta que sembla haver deixat enrere els problemes físics. Aquesta nit ha tornat a ser l’epicentre del joc del Barça al mig del camp. Ha generat ocasions després de conduccions més pròpies d’altres èpoques i sempre ha ofert una sortida vàlida de pilota.

Leo Messi: Guspira

Un cop de geni ha estat suficient per deixar enrere un partit poc vistós i convertir-lo en brillant. La Juve ha aconseguit anul·lar-lo durant tota la primera part però el ‘10’ del Barça ha aconseguit superar Buffon (per primera vegada) després d’una paret amb Suárez. També ha tingut temps d’estavellar una pilota al pal i fer el 3-0. Una altra exhibició. L’equip viu tranquil. I és que ell és la solució a (gairebé) tots els problemes.

Luis Suárez: Emmanillat

El sistema defensiu de la Juve ha apagat la seva llum. Suárez s’ha barallat, com sempre, amb els dos centrals però sembla que Allegri ha aconseguit dissenyar una gàbia perquè no llueixi. Tot i això, ha participat amb encert en el primer gol del Barça.

Ousmane Dembélé: Accelerat

Valverde li ha donat l’alternativa en un partit gran. Dembélé ha debutat com a titular al Camp Nou després de jugar uns minuts contra l’Espanyol. L’extrem francès ha demostrat voluntat i ha deixat entreveure les qualitats que va exhibir a Dortmund. Tot i això, Dembélé ha estat un pèl accelerat, evidenciant que encara necessita rodatge per entendre el joc dels seus companys.

Sergi Roberto: Ovacionat

Tornava després d’una lesió i ha rebut el calor de l’afició del Camp Nou. El seu repte és convèncer l’entrenador per entrar en un onze inicial que comença a definir-se.

Paulinho: Debutant

Primers minuts del migcampista brasiler a la Champions. Ha tingut temps i espai per entrar en la circulació de la pilota.

André Gomes: Intranscendent

Ha substituït Andrés Iniesta però no ha tingut influència en el joc en els vuit minuts que ha estat sobre la gespa del Camp Nou.