El Barça ha guanyat la seva tercera Copa del Rei consecutiva i ho ha fet gràcies a una altra classe magistral de Leo Messi. El davanter argentí ha participat en els tres gols de l'equip en un partit que reivindica el paper de Paco Alcácer com a quart davanter.

L'1x1 del Barça

Jasper Cillessen: Dubitatiu

El porter de la Copa del Rei. Cillessen tornava a la porteria després de més de 100 dies sense jugar i ha notat la falta de rodatge. Decisiu en altres eliminatòries, el porter holandès ha comès una errada que gairebé acaba en gol. En l’1-1 de Theo Hernández, pel seu pal, no ha pogut fer res.

Javier Mascherano: Testimonial

Només ha durat set minuts sobre la gespa del Vicente Calderón. Una topada amb Marcos Llorente li ha provocat una ferida al cap i una lesió al genoll. L’argentí tornava després de superar unes molèsties musculars i la mala sort s’ha acarnissat amb ell. Luis Enrique ha tornat a demostrar que confia en ell a l’hora de jugar-se els títols.

Gerard Piqué: Assegurança

Piqué és garantia de rendiment. I si és en un partit que suposa un títol, més. Avui contra l’Alabès ha tornat a demostrar que hi ha pocs centrals que gestionin tan bé com ell aquestes situacions. Impecable en totes les jugades, el defensa no ha patit en cap jugada i ha aconseguit contenir Deyverson, únic davanter centre dels vitorians.

Samuel Umtiti: Batallador

No ha tingut la seva millor nit però no ha negociat cap esforç. El seu desencertat partit no tapa la seva gran temporada. Umtiti ha tingut un debut més que notable amb el Barça i es confirma com un central de plenes garanties de cara al futur. Necessita polir alguns detalls però ha demostrat que està plenament capacitat per ser titular al Camp Nou.

Jordi Alba: Profund

L’Alabès l’ha exigit en defensa però no ha aconseguit limitar la seva incidència en atac. Alba mai s’ha amagat i no ha parat de córrer la banda, per l’esquena de Neymar. El 4-3-3 el potencia i li permet acabar la temporada en plenitud física.

Sergio Busquets: Mestre

Quan el dipòsit de gasolina de l’Alabès ha entrat en reserva, el seu rendiment ha brillat amb més força. Amb el partit igualat, ha tingut poc protagonisme però a la segona part, amb més espais, s’ha fet l’amo del Vicente Calderón. Posicionalment impecable, Busquets sempre ha ofert una sortida neta a la defensa i ha jugat, la majoria de vegades, al primer toc per oxigenar l'equip. Una lliçó de com jugar i com fer jugar.

Ivan Rakitic: Motor

Sacrificat pel lluïment de les estrelles. El croat s’ha fet un fart de córrer cap enrere i treballar per tapar les pujades de Theo i alliberar Leo Messi. El seu partit ha estat un mirall de la seva temporada i el consolida com una de les peces indiscutibles per construir un nou cicle guanyador.

Andrés Iniesta: Capità

En una Final, jugar amb Iniesta és fer-ho amb avantatge. L’Alabès ha volgut desconnectar-lo per minimitzar el mig del camp del Barça però no ho ha aconseguit. Iniesta ha trobat una sortida a la pressió dels vitorians i sempre s’ha trobat còmode, sobretot en camp contrari. La foto aixecant la Copa com a capità ajuda a oblidar una temporada grisa a nivell particular.

Leo Messi: Rei

Una altra exhibició. El seu futbol no té aturador i ha tornat a liderar l’equip cap a un nou títol. Ha fet el primer gol del partit i ha donat el tercer, per tornar a recordar a l’afició l’immens privilegi que suposa veure’l de blaugrana cada diumenge. La seva renovació no admet la més mínima discussió.

Paco Alcácer: Golejador

En la línia dels últims partits de la temporada, Alcácer ha tornat a demostrar que està capacitat per exercir el rol de quart davanter. La sanció de Suárez li ha obert les portes de la titularitat i no li han tremolat les cames. Incansable en l’esforç, Alcácer s’ha associat amb criteri i ha estat encertat de cara a gol, fent el segon del partit aprofitant una assistència de Messi.

Neymar: Resolutiu

Pragmatisme més que virtuosisme. Neymar ha deixat de banda el lluïment personal per contribuir a desgastar l’Alabès. Sempre dibuixant diagonals cap a dins, el brasiler ha estat un malson. El sistema dels vitorians, amb tres defenses i dos laterals llargs, l’ha obligat a defensar més que mai, ajudant Jordi Alba. El seu gol, un dels més fàcils a la seva carrera, posa punt i final a la seva millor temporada al Barça.

André Gomes: Assistent

Ha estat la solució d’urgència per substituir Javier Mascherano. André Gomes no ha patit des del lateral i sempre ha donat una sortida vàlida, enganxat a la banda dreta. Ha deixat nombroses conduccions que han trencat línies i ha estat decisiu en el segon gol del Barça, assistint Neymar.

Aleix Vidal: Aplaudit

Va patir una luxació al turmell el passat onze de febrer, precisament, contra l’Alabès. Avui, més de tres mesos després, Aleix Vidal ha reaparegut amb el Barça escurçant tots els terminis de recuperació. L’afició del Barça al Calderón ha recompensat el seu esforç amb una gran ovació.